van der Horst

MRF Challenge: Bahrein: Opnieuw een podium voor Sam Dejonghe op dag 2

Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Op zaterdag werden er net als op vrijdag twee wedstrijden gereden op het circuit van Bahrein. Net als gisteren wonnen Rupert Svendson-Cook en Tio Ellinas ieder een race. De titelstrijd lijkt zich dan ook toe te spitsen op een duel tussen beide rijders. Sam Dejonghe kreeg de wagen nog niet optimaal afgesteld, maar reed opnieuw twee verdienstelijke races die hem een vijfde en een derde plaats opleverden.
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Beide titelrivalen Svendson-Cook en Ellinas deelden de eerste startrij bij race 3 en zij behielden hun posities ook na de start terwijl Sam Dejonghe volgde op de derde plaats. In de derde ronde maakte de Brit een foutje waardoor Ellinas de leiding kon overnemen. Sam Dejonghe had vooral met koude banden opnieuw last van onderstuur en kon niet verhinderen dat Charles Pic hem in dezelfde ronde passeerde. Pic naderde nog op Svenson-Cook maar de top drie zou niet meer wijzigen, Ellinas behaalde zijn derde zege van het seizoen voor Svendson-Cook en Pic. Dejonghe verloor nog een plaats aan Tincknell en kwam als vijfde over de lijn.

De reversed grid leverde net als gisteren de pole op voor Michimi met Sam Dejonghe naast zich op positie twee. Svendson-Cook maakte direct twee plaatsen goed bij de start en lag na de start derde voor Ellinas, Hary Tincknell en Pic. Svendson-Cook ging in de tweede ronde voorbij  Dejonghe en tweede ronden later
Podium race 4
Podium race 4
moest ook Michimi er aan geloven. Dejonghe had de afstelling van de wagen nog wat aangepast met gunstig gevolg maar moest na een hevige strijd Ellinas voorbij laten. Achter de Belg ramde Guerra de wagen van Pic en beide piloten moesten het strijdtoneel verlaten. De wedstrijdleiding gaf Ellinas een drive through voor een jumpstart en de Cyprioot viel zo buiten de punten; Dejonghe schoof dus terug een plaatsje op en eindigde derde na Svendson-Cook en Michimi. Tincknell werd evenals in race 3 vierde.

Foto's: Sam Dejonghe





Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 21 december 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons