van der Horst

MRF Challenge: Bahrein: Vijfde en derde plaats voor Sam Dejonghe op dag 1

Sam Dejonghe - Bahrein round 3
Sam Dejonghe - Bahrein round 3
Het was een drukke dag vrijdag op het circuit van Bahrein waar de derde manche van de MRF Challenge van start ging. Twee vrije trainingen, de kwalificatie en twee races stonden er op het programma. Na een prima verlopen kwalificatie kende Sam Dejonghe problemen met de afstelling van de wagen tijdens de twee races. Niettegenstaande kon hij nog een vijfde en een derde plaats uit de brand slepen. Rupert Svendson-Cook en Tio Ellinas wonnen ieder een race. Morgen staan er nog twee wedstrijden op het programma.
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Na tevergeefs gezocht te hebben naar een ideale afstelling tijdens de vrije trainingen verliep de kwalificatie voor Sam Dejonghe een stuk beter, wat resulteerde in een derde tijd achter Tio Ellinas en Rupert Svendson-Cook. Die laatste kwam bij de start langszij de Cyprioot en nam de leiding over in de tweede bocht. Dejonghe behield de derde plaats en werd gevolgd door Charles Pic en de Japanner Shinya Michimi. Ellinas zette de leider onder druk maar tevergeefs, hij moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Achter de beide koplopers kreeg Sam Dejonghe, die gekozen had voor een nieuwe achtervleugel, het moeilijk: de wagen onderstuurde en kwam vooral snelheid te kort op de rechte stukken. Pic ging voorbij de Belg, naderde op de leiders en ging wat later in duel met Ellinas waardoor Svendson-Cook kon uitlopen. De Brit won voor Ellinas en Pic terwijl Dejonghe nog een plaats moest afgeven en vijfde finishte.

Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Dankzij de reversed grid voor de zes eerst geplaatsten van race 1, kon Dejonghe in race 2 als tweede van start gaan achter Michimi. De Japanner behield de koppositie na de start maar een knap gestarte Svendson-Cook schoof direct door naar plaats twee. Even later nam de Brit de leiding van de wedstrijd maar werd dan aangereden door Michimi en moest opgeven. De Japanner kreeg 30 seconden straftijd voor zijn actie en Ellinas kreeg de overwinning cadeau. Pic, die na een slechte start was teruggevallen naar de zevende positie, vocht zich nog terug naar de tweede plaats. Sam Dejonghe reed voor wat hij waard was maar worstelde nog steeds met de afstelling van zijn wagen en was teruggevallen naar de vijfde plaats. Het incident  tussen de twee leiders deed hem twee plaatsen winnen waardoor hij alsnog op het podium eindigde.


Foto's: Sam Dejonghe



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 20 december 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons