van der Horst

MRF Challenge: Sam Dejonghe sluit eerste manche af met vierde plaats

Sam De Jonghe
Sam De Jonghe
Sam Dejonghe is vandaag vierde geworden in de eerste manche van de MRF Challenge die wordt verreden in Dehli in het voorprogramma van de F1. Een dag eerder had de Kempenaar een knappe vierde chrono gedraaid na negen maand inactiviteit in de autosport. De race werd gewonnen door Formule Renault 3.5 rijder Arthur Pic voor Tio Ellinas en Yudai Jinkawa.
  • STX Motorhomes
Tijdens de start van de eerste manche was Sam goed mee tot hij een tik kreeg verkocht van de Braziliaan Guerro, waardoor onze landgenoot op zijn beurt Tincknell onopzettelijk buiten spel zette. Ondertussen was hij verzeild naar de zesde plaats en begon met een iets vertekende wagen aan een mooie inhaalbeweging. Eerst moest Guerro eraan geloven, maar de Braziliaan antwoordde met een nieuwe aanrijding achteraan waardoor ook de achtervleugel werd beschadigd. Dejonghe zette de achtervolging in richting de top 4, draaide daarbij de snelste ronde in de wedstrijd en wist na een mooi duel nog Rupert-Svendson Cook voorbij te steken. Uiteindelijk kwam Dejonghe als vierde over de meet net na Jinkawa terwijl winnaar Pic nog de snelste chrono van Sam met 6/100 sec. wist te verbeteren.

Op zondag vertrekt onze landgenoot tijdens de tweede manche van het weekend op de derde plaats na Cook en Walkinshaw. Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zaterdag 26 oktober 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons