van der Horst

MRF Challenge Bahrein: Remonte van Sam Dejonghe bekroond met podiumplaats

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Zaterdag werden er nog twee races voor de MRF Challenge verreden op het circuit van Bahrein. Sam Dejonghe kon zich mooi herpakken na de tegenslag van vrijdag; de Antwerpenaar zette in beide races een mooie remonte neer en haalde een zesde en vervolgens een derde plaats binnen. Arthur Pic en Tio Ellinas waren de winnaars van de dag.
  • St. Paul
Sam Dejonghe was gebrand op revanche na de tegenslag in de eerste race waar hij door een tegenstander al in de tweede ronde uit de baan getikt werd. Door deze vroege opgave moest onze landgenoot van op de negentiende plaats vertrekken voor de tweede race, maar een ontketende Dejonghe haalde de ene na de andere tegenstander in en klom op tot de zesde positie, terwijl hij ondertussen een tweede snelste ronde neerzette. De race werd gewonnen door Arthur Pic die in de eerste ronde opschoof van plaats vijf naar twee om even later ook voorbij koploper Yudai Jinkawa te gaan. De Japanner zakte verder weg in het veld en de strijd om de tweede plaats mondde uit in een duel tussen Ellinas en Tincknell; het was uiteindelijk de Cyprioot die aan het langste eind trok.

Uitslag race 2:

1. Arthur Pic – 20:36.199
2. Tio Ellinas  +1.959
3. Harry Tincknell  +6.959
4. Shinya Michimi  +9.989
5. Rupert Svendsen-Cook  +10.051
6. Sam Dejonghe  +11.514

Podium race 3
Podium race 3
Ook in race 3 hield Sam Dejonghe een hoog tempo aan, na drie bochten had hij al drie piloten gepasseerd en reed in vierde stelling achter Ellinas, Pic en Svendsen-Cook. Ellinas en Pic wisselden vijfmaal van positie alvorens de Cyprioot definitief het voortouw nam. Pic en Svendsen-Cook vochten daarna verbeten voor de tweede stek en Dejonghe profiteerde van het onderlinge duel om de Brit voorbij te gaan. Svendsen-Cook liet zich niet doen en heroverde de derde positie maar op een ronde van het einde ging Dejonghe opnieuw en nu definitief voorbij de Brit.  

Uitslag race 3:

1. Tio Ellinas – 20:37.018
2. Arthur Pic  +10.268
3. Sam Dejonghe  +12.414
4. Rupert Svendsen-Cook  +12.752
5. Sam Brabham  +16.526

Foto's: Sam Dejonghe



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 30 november 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons