van der Horst

MRF Challenge Bahrein: Sam Dejonghe crasht – Rupert Svendsen-Cook wint race 1

Crash voor Sam Dejonghe
Crash voor Sam Dejonghe
De eerste race op het circuit van Bahrein was snel over voor Sam Dejonghe, bij het aansnijden van de tweede ronde ramde Renan Guerra de Belg uit de baan waarna de bolide een koprol maakte. Sam kwam er zonder kleerscheuren vanaf maar verloor een mooie kans om punten te pakken, temeer daar hij in de eerste ronde al drie plaatsen had goed gemaakt. Rupert Svendsen-Cook reed van start tot finish aan de leiding en won zijn tweede race van het seizoen.
Na een moeilijke kwalificatie kon Sam Dejonghe de race met vertrouwen aanvatten, de mecaniciens kregen immers de wagen na een nacht van hard labeur opnieuw competitief. Al in de eerste ronde ging de Antwerpenaar, die als zevende was gestart, voorbij aan Shinya Michimi en Sam Brabham maar na één ronde ging het mis bij het ingaan van de eerste bocht. De onstuimige Guerra drukte onze landgenoot uit de baan waarna de wagen van Dejonghe over kop ging. Terwijl de safety-car de baan opkwam kon Guerra de race verder zetten maar voor onze landgenoot was het over and out. Guerra kreeg nog een drive through voor zijn aandeel in het incident.

Svendsen-Cook ging in de eerste bocht voorbij poleman Tio Ellinas en Arthur Pic en behield de leiding tien ronden lang tot bij het vallen van de finishvlag. Arthur Pic kon Ellinas in de laatste ronde nog passeren en werd tweede. De tweede race van de dag werd afgelast omdat het programma te vol zat en bij de volgende manche in Bahrein zal er een extra race ter vervanging gereden worden. Race drie en vier vinden zaterdag plaats zoals voorzien.

Uitslag race 1:  

1. Rupert Svendsen-Cook (GBR) 21:32.410
2. Arthur Pic (FRA) +0.693
3. Tio Ellinas (CYP) +1.290
4. Harry Tincknell (GBR) +5.304
5. Renan Guerra (BRA) +11.501

Foto: Sam Dejonghe



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 29 november 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons