van der Horst

MRF Challenge: Bahrein: Jamie Chadwick loopt in op Max Defourny

Jamie Chadwick
Jamie Chadwick
Vandaag stonden in Sakhir de laatste twee races op het programma voor de MRF Challenge. Nadat Max Defourny gisteren toch de dag kon afsluiten met een overwinning, moest hij vandaag tot tweemaal toe zijn meerdere erkennen in Jamie Chadwick. De Britse startte tijdens de eerste race vanaf een derde plaats en kon direct over Genkenaar Michelangelo Amendola springen. Niet veel later passeerde ze ook de Tsjech Petr Ptacek om daarna zonder problemen richting haar tweede overwinning te rijden, voor Ptacek en de Duitser Andreas Estner. Defourny, startende van een zesde stek, had het moeilijk en geraakte uiteindelijk na een zwaar gevecht met Amendola niet verder dan een vijfde stek.
Max Defourny
Max Defourny
Tijdens de tweede race kende Defourny een slechte start waar Chadwick van kon profiteren om direct de leiding over te nemen. De jonge Belg probeerde terug te vechten, maar kreeg te maken met de Singaporees Danial Frost. Eens hij zich kon losrukken van Frost, was Chadwick haar voorsprong geleidelijk aan het uitbouwen. Uiteindelijk haalde de Britse het met iets over een seconde voorsprong op Defourny. Voor de derde plaats werd het uiteindelijk een gevecht tussen Frost, Estner en de Australiër Dylan Young, maar uiteindelijk was het Frost die zich van de derde plaats verzekerde.

In de tussenstand doet Defourny een slechte zaak, toch heeft hij nog een buffer van 18 punten op Chadwick. En aangezien Andreas Estner al op 79 punten staat, zal de laatste meeting in Madras voornamelijk uitdraaien op een titelduel tussen de Belg en de Britse. Deze meeting gaat door van 8 tot 10 februari.

Foto's: MRF Challenge Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 8 december 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons