van der Horst

24H Zolder: MSE in de 24 Uren van Zolder met een BMW M3 Coupé en Stan Van Samang

MSE klaar voor de 24 Hours of Zolder
MSE klaar voor de 24 Hours of Zolder
Het Genkse Motorsport Services & Engineering zal tijdens de 24 Uren van Zolder een BMW E92 Coupé inzetten. Met deze BMW won het team onder leiding van Dominiek Paret in 2010 de tourismeklasse tijdens de 10 Hours of Zolder en werden ze vice-kampioen tourisme in de toenmalige Belcar.
De bemanning van de BMW zal bestaan uit Peter Beckers, Bart en Jef Van Samang - alle drie oude rotten in de autosport en goed voor tal van deelnames aan 24u wedstrijden - en ... Stan Van Samang! De zanger-acteur heeft deze zomer even zijn microfoon ingeruild voor een stuur, en maakt zijn racedebuut tijdens deze race tweemaal rond de klok.

Hoewel het de eerste stappen in de autosport zullen zijn, kijkt Stan toch vol vertrouwen uit naar zijn debuut: “Ik moet toegeven dat het een beetje stressen is, maar ik leef er enorm naar toe. Niet normaal hoe ik er naar uitkijk om straks in onze racewagen over het circuit van Zolder te mogen scheuren. Ik ben ook al maanden in voorbereiding hiervoor. Enerzijds had je de opleiding, coaching en training, anderzijds de zoektocht naar sponsoring. We moeten daar eerlijk in zijn, zonder onze partner AG Metals Recycling zouden we niet de kans hebben om in dit prachtige avontuur te stappen". Vanzelfsprekend is de deelname van Stan Van Samang niet zomaar uit de lucht komen vallen en is één en ander grondig voorbereid.

Bart Van Samang: ”Stan volgde het MSE team met mezelf en Jef al geruime tijd en koesterde al langer de droom om ooit zelf achter het stuur van een racewagen te kruipen. Vorig jaar zijn we dan begonnen met de opleiding van Stan, met als doel de 24 Uren van Zolder. Al van in het begin was het duidelijk dat Stan de nodige basis had om de ‘stiel’ te leren".

"We hebben alles stelselmatig opgebouwd en de trackdays van Skylimit Events boden de perfecte basis om hiermee te beginnen. Met een standaard BMW 325i hebben we veel getraind, beelden geanalyseerd en zo verder opgebouwd. Enkele weken geleden hebben we getraind met onze BMW E36 M3 waarmee we reden in de Supercar Challenge. Alles verliep prima en we hebben er alle vertrouwen in om met Stan deze 24u van Zolder tot een succes te maken.”

MSE pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 9 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons