van der Horst

MSE klaar voor de 24H Zolder

Bart Van Samang-Gregory Serck - MINI MSE
Bart Van Samang-Gregory Serck - MINI MSE
MSE of Motorsport Services Engineering, het team rond Dominiek Paret, heeft zijn bemanning klaar voor de komende 24 Hours of Zolder. Met Jef & Bart Van Samang, Gregory Serck en Peter Beckers heeft het Limburgse MSE veel potentieel en ervaring aan boord om net als vorig jaar opnieuw een podium te ambiëren in de Divisie Toerisme en een overwinning in de Klasse. Het wapen is net als vorig seizoen de gespierde MINI waarmee Gregory Serck, zaakvoerder van AG Metals Recycling, en Bart Van Samang de Belcar Trophy betwisten en momenteel hun Klasse domineren. .
Bart Van Samang-Gregory Serck
Bart Van Samang-Gregory Serck
Bart Van Samang: “Het is dezelfde MINI waarmee we vorig jaar de 24 Hours of Zolder uitreden met een 13de plaats algemeen, een 3de plaats in de Divisie Toerisme en de overwinning in de Klasse. Gezien we vorig jaar met twee MINI’s aan de start stonden is de samenstelling van het rijderskwartet voor deze editie iets gewijzigd”.
Gregory Serck/Bart Van Samang - Mini Challenge
Gregory Serck/Bart Van Samang - Mini Challenge
“We hebben ons goed voorbereid tijdens de voorbije twee wedstrijden van de Belcar Trophy en de wagen heeft deze winter een ware metamorfose ondergaan. De motor produceert nog steeds een slordige 270 betrouwbare paardjes, maar we hebben vooral gewerkt op gewicht en ophanging. Dat heeft ons geen windeieren opgeleverd, want in kwalificatie hebben we reeds een 1’45” op de tabellen gezet. Tijdens de wedstrijd is het de bedoeling om in droge weersomstandigheden chrono’s te draaien tussen 1’48 en 1’50. Inzake het verbruik kunnen we mits één tankbeurt perfect een dubbele stint rijden. We kunnen dus anderhalf uur buiten blijven. Ook de voltallige bemanning heeft reeds ervaring met de 24 Hours of Zolder en het team rond MSE doet steeds een prima job”.

24H Zolder 2014 - Podium Toerisme
24H Zolder 2014 - Podium Toerisme
“Tijdens de vorige editie waren we met de voortrekker iets in het voordeel tijdens de wisselende weersomstandigheden waardoor ik onmiddellijk wil tekenen voor hetzelfde resultaat als in 2014. We gaan uiteraard voor een goede klassering in de Belcar Trophy en ook de puntendeling tijdens de race wordt zodoende belangrijk. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik samen met onze sponsor, Gregory Serck van AG Metals Recycling, mijn vader Jef, Peter Beckers en de crew rond MSE opnieuw voor een mooi resultaat kunnen gaan. Weinigen zullen het graag horen, maar voor ons mag het regenen,” lacht een gemotiveerde Bart Van Samang.

Foto's: Marnik Mouchaers
 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belcar Endurance op woensdag 12 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons