van der Horst

Mücke Motorsport verruilt DTM voor GT3-programma in ADAC GT en VLN

Mücke Motorsport
Mücke Motorsport
Na 12 jaren te hebben doorgebracht met Mercedes-AMG in het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft wisselt Mücke Motorsport dit jaar (noodgedwongen) het geweer van schouder. Het team richt voortaan zijn pijlen op de ADAC GT Masters, waar het drie wagens aan de start brengt. Opvallend: het betreft niet driemaal hetzelfde type wagen. Mike-David Ortmann is voorlopig de enige naam die bevestigd werd, hij maakt de overstap van het Formule 4 team.
Mücke Motorsport - Audi R8 LMS
Mücke Motorsport - Audi R8 LMS
Mücke Motorsport brengt één Mercedes-AMG GT3 aan de start, een bolide uit de stal van haar voormalige DTM-partner, maar ook twee exemplaren van de Audi R8 LMS GT3. Een van de Audi's zal reclame van kfzteile24 dragen, vorig jaar nog de sponsor van MS Racing, het team waarvoor Laurens Vanthoor in actie kwam. MS Racing verliet het kampioenschap halverwege na een schandaal waarbij het onreglementaire wijzigingen had aangebracht aan de wagens.

Voorts zal het team ook enkele VLN manches betwisten dit seizoen, van een deelname aan de 24 uren van de Nürburgring werd geen melding gemaakt.

Foto: Mücke Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op maandag 27 februari 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons