van der Horst

Mugello: Lundgaard neemt revanche

Christian Lundgaard
Christian Lundgaard
Hij verspeelde de zege zaterdag tijdens de hoofdrace voor de FIA Formule 2, maar zondag nam Christian Lundgaard (ART Grand Prix) revanche door de sprintrace te winnen. Op het podium werd hij vervoegd door Louis Deletraz (Charouz Racing) en Jüri Vips (DAMS).
  • Heinz Performance
Lundgaard vertrok als derde maar ging al van bij de start voorbij Artem Markelov (HWA Racelab) en l'Estonien Jüri Vips. Lundgaard bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en won uiteindelijk met 13 seconden voorsprong op Markelov. Mick Schumacher (Prema Racing) kwam als vierde over de streep en versterkt daarmee zijn leiderspositie in het kampioenschap. Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi Racing) werd na een mooie remonte van op de twintigste plaats vijfde. Callum Ilott ((UNI-Virtuosi Racing) finishte als zesde en ziet zijn achterstand in het kampioenschap op Schumacher groeien. Jehan Daruvala (Carlin) en Marino Sato (Trident) pakten de laatste punten. Robert Shwartzman (Prema Racing) werd negende en greep dus nogmaals naast de punten.

Foto: FIA Formula 2
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 13 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Toscane.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons