van der Horst

Mühlner Motorsport breidt gevoelig uit volgend seizoen

Mühlner Motorsports - Duqueine M30 D08 Nissan
Mühlner Motorsports - Duqueine M30 D08 Nissan
Mühlner Motorsport heeft een druk jaar achter de rug. Het team gevestigd in Francorchamps was actief in de NLS, gaf technische steun aan verschillende teams in de Verenigde Staten en debuteerde dit seizoen in de Michelin Le Mans Cup met onder meer Tom Cloet en Gilles Magnus. Met een zevende plaats in de eindstand kijkt het nu vooruit naar 2021, een jaar waarin hun aanwezigheid gevoelig verhoogd zal worden met het oog op een deelname aan de 24 Heures du Mans in 2022.
Het team van Bernard Mühlner zet volgend jaar maar liefst vijf LMP3's in. Het Duqueine-exemplaar, dat dit jaar zijn wedstrijdkilometers afmaalde in de Le Mans Cup, werd na de finale in Portimão verscheept naar de Amerikaanse basis in Florida. In de nieuwe klasse van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship zal er onder de banner van Muhlner Motorsports America nog een tweede wagen aan de start verschijnen. De overige drie bolides blijven in Europa, waarvan twee in de Le Mans Cup zullen starten en de laatste in de European Le Mans Series wordt ingezet, telkens met het oog op Le Mans 2022.

Net als Inter Europol Competition leggen Mühlner en co dezelfde weg af naar de 24 Heures du Mans. Eind 2021 of begin 2022 wil het met een LMP2 aan de start verschijnen in de ELMS om zich van daaruit een deelname op het Circuit de la Sarthe te verzekeren.

Foto: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op maandag 28 december 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons