van der Horst

24H Le Mans: Muscle Milk Pickett Racing geeft forfait

Muscle Milk Pickett Racing - Oreca 03-Nissan
Muscle Milk Pickett Racing - Oreca 03-Nissan
Muscle Milk Pickett Racing zal dit jaar niet deelnemen aan de 24 Heures du Mans. Het Amerikaanse team had nochtans startrecht verworven na raadpleging door de ALMS, maar heeft nu besloten om zich te concentreren op het nieuwe Tudor United Sportscar Championship. MMPR hekelde onder meer moeilijkheden met het vastkrijgen van degelijk Michelin-rubber en heeft mede daarom besloten om vol voor het nieuwe TUSC te gaan met de Oreca 03 Nissan LMP2. De terugtrekking betekent ook dat er op dit ogenblik geen enkel prototype-team uit het TUSC is welke aan de start van Le Mans zal verschijnen dit jaar.
"We hebben nog steeds interesse om naar Le Mans te gaan en we hopen om in de nabije toekomst opnieuw de kans te krijgen daartoe, maar dit jaar is het ogenblik gewoon niet correct voor Muscle Milk Pickett Racing. In het verleden hebben we Le Mans reeds betwist en we weten hoeveel arbeid het vraagt om goed voorbereid aan de start te verschijnen. We weten ook hoeveel werk er nodig is om te strijden voor een kampioenschap, zeker met een nieuwe wagen, wat meteen ook de reden is waarom we besloten hebben om ons enkel op het TUSC te concentreren dit seizoen. We hebben tijdens de 24 Hours of Daytona gezien tegen welke tegenstand we moeten opboksen en dat blijkt een vrij steile helling te zijn om te beklimmen. Ondanks dat we weten dat we met de top kunnen meestrijden, willen we er ook voor zorgen dat we niets aan toeval overlaten in de strijd om de titel", aldus teameigenaar Greg Pickett welke normaal samen met vaste rijders Klaus Graf en Lucas Luhr aan de start had gestaan.

Foto: Nissan



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 12 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons