van der Horst

N24 Qualifying Race: Voorbeschouwing Nico Verdonck

Op zondag 23 april staat de Nürburgring en zijn beroemde Nordschleife helemaal in het teken van de kwalificatierace voor de 24 Uur van de Nürburgring. Na al aan de eerste twee wedstrijden van het VLN Endurance Championship te hebben deelgenomen komt Nico Verdonck opnieuw aan de start met het Bentley Team ABT, om er zo de laatste voorbereidingen voor de etmaalrace te treffen, een wedstrijd waar Nico veel van verwacht.
  • Hamofa Performance
“Het doel is ons voorbereidingsprogramma verder te zetten. Het zal de toeschouwers allicht niet plezieren, maar wij hopen dat het zal regenen”, legt Nico Verdonck uit. “Dat zou ons moeten toelaten om de Bentley Continental GT3 en de verschillende bandentypes van Yokohama in natte omstandigheden aan de tand te voelen, omstandigheden die we tijdens de eerste twee VLN-wedstrijden niet kregen voorgeschoteld. Tijdens de 24 Uur van de Nürburgring weet je maar nooit wat de Groene Hel en de weergoden voor ons in petto houden…”
 
Tijdens deze kwalificatierace van 6 uur, die geldt als de generale repetitie voor de grote show van de 24 Uur, deelt Nico het stuur van de #37 Bentley met Christian Menzel en Christopher Brück.
 
“We mogen ons doel zeker niet voorbijschieten”, bevestigt de Brusselaar. “Voor Bentley Motorsport en ons team is het niet slecht dat we tijdens de voorbereidingswedstrijden goede resultaten lieten optekenen, maar het belangrijkste is dat we in staat zijn tijdens de 24 Uur van de Nürburgring om de zege te strijden. Tijdens de eerste twee wedstrijden van het VLN Endurance Championship hebben we dus verschillende strategieën uitgeprobeerd, verschillende afstellingen en banden ook. Daarnaast werk ik heel wat aan mijn conditie, zowel fysiek als mentaal, om de uitdaging van de 24 Uur in topvorm te kunnen aangaan. Het aftellen is begonnen… Dit programma met Bentley Team ABT is een fantastische ervaring. Ik ben dan ook ontzettend tevreden, zowel over het team als voor mezelf. Ik kan haast niet wachten op het vervolg!”

Nico Verdonck press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 19 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting N24 Qualifying Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons