van der Horst

Na de vakantie… gaan we racen in het Noorden

Jim Geddie - McLaren GT3
Jim Geddie - McLaren GT3
Nadat de warme en zonnige maand juli een perfecte vakantieperiode was voor de deelnemers aan de Supercar Challenge powered by Dunlop 2013, is het nu terug tijd om te … racen. Voor de eerste afspraak van het tweede deel van het seizoen, trekken de teams uit de Benelux, maar ook Frankrijk, Engeland en ver daarbuiten richt de schitterende omloop van Assen in het Noorden van Nederland. De Gamma Racedays vormen het perfecte kader voor actie, ontspanning en familieplezier.
De Supercar Challenge powered by Dunlop heeft na Assen nog bezoeken aan Spa, Zandvoort en weer Assen voor de boeg, maar nu eerst plaats dus voor de Gamma Racedays en het enorme succes van deze organisatie. Afgelopen jaar vonden meer dan 50.000 toeschouwers de weg naar de meeting bij Groningen en ook dit jaar wordt er een enorme opkomst verwacht, met onder meer de vele racende Belgen in de Supercar Challenge powered by Dunlop.

Supercar Challenge
Supercar Challenge
Halverwege het kampioenschap is het tijd om even een stand van zaken op te maken. In de Divisie Super GT vinden we vooralsnog geen landgenoten en het zijn dan ook Engelstalige vrienden, vader en zoon Geddie, die de dienst vooraan uitmaken. In hun McLaren MP4-12C van United Autosport voeren zij het veld aan, voor de man in de Corvette C5-R GT1, Roger Grouwels.


Lumbeeck-Derdaele - Dodge Viper GTS-R GT1
Lumbeeck-Derdaele - Dodge Viper GTS-R GT1
Wel Belgen in de Divisie GT: het Belgische team Delahaye, met de Fransman Pierre-Etienne Bordet in de prachtige Volvo S60 Silhouette die voorlopig primus in het kampioenschap is. Hij heeft voor Assen een puntentotaal van 134 eenheden, 8 meer dan Steve Vanbellingen en Ward Sluys in de snelle BMW M3 Silhouette van JR Motorsport. Op plek 3 vinden we Wim Lumbeeck die aan het stuur van de DVB Chrysler Viper evenwel de impasse maakt voor Assen.


Veel Belgische vreugde ook in de Divisie GTB met een eerste plek voor de Limburgse Porsche 911 Supercup van Marc Neyens en Patrick Lamster, die maar liefst 25 punten meer tellen dan een andere Belg, met name Rudy Lemmens in zijn razendsnelle KTM. Op vier vinden we dan Werner van Herck, die in zijn Mazda voor dit jaar alles of niets speelt.


Luc De Cock - Lotus 2/11 GT4
Luc De Cock - Lotus 2/11 GT4
Nog Belgen vooraan in de Divisie Supersport met Luc de Cock. De geroutineerde man in de schitterende Lotus telt 6 punten meer dan de Nederlandse BMW-rijders Koen Bogaerts en Pieter van Soelen. Nog in dezelfde categorie vinden we op plaats 5 Jimmy Adriaenssens (Seat), drie plaatsen hoger dan Jonas de Kimpe / Vincent van Paemel (Seat) en vijf plekken beter dan Chris Voet / Bart van den Broeck (Seat).

Voet-Van den Broeck - Seat Supercopa
Voet-Van den Broeck - Seat Supercopa
Nog in diezelfde categorie vinden we dit weekend ook Wim Meulders (Saker), NelissenGrade / Poncelet / de Sterck (Silhouette BMW) en Philippe Bonneel / Nicolas Léonard (BMW).


GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
Last but not least is er de categorie van de Superlights, waar we van Belgische zijde in de categorieën Radical SR3 en CN heel wat landgenoten vinden: Wim Jeuris (Radical), Nicola en Stefano De Val (Wolf), David Houthoofd (Norma) en Filip Declercq (Norma).
Noteren we nog dat het startveld van de GT’s dit weekend groter dan normaal is, want tijdens de Gamma Racing Day maakt ook de Supersport-divisie van de Supercar Challenge eenmalig deel uit van dit veld. Het tweede startveld van de Supercar Challenge wordt komend weekend gevormd door de Sport-divisie en de Superlights-divisie.Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 2 augustus 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons