van der Horst

Superstars @ Zolder: Nabeschouwing MSE

Het Genkse MSE team nam afgelopen weekend deel aan de Supercar Challenge wedstrijden in het kader van het “International Superstars Series” weekend op het Circuit van Zolder. Bart & Jef Van Samang kwamen opnieuw aan de start met de BMW E36 GTR in de kleuren van AG Metals Recycling.
“Het was een weekend met gemengde gevoelens”, begint Bart zijn verhaal. “Tijdens de kwalificatie was ik erop gebrand om onze BMW op een mooie startpositie te zetten, maar de wagen werd tijdens de kwalificatie erg onstabiel. Desondanks kon ik er toch een 1.43.1 uithalen, wat resulteerde in de 13e startplaats voor de beide wedstrijden. Achteraf bleek dat de linker voorband een lekkend ventiel had, waardoor ik mijn snelle rondes gereden heb met een leeglopende band. Het was jammer dat ik niet het volledige potentieel van de BMW heb kunnen benutten.”
Bart nam de start van de eerste wedstrijd voor zijn rekening. Hij verloor een paar plaatsen en viel terug naar de 15e plaats. Na enkele ronden begon hij gestaag terug op te klimmen en bij het openen van het pitwindow na 25 minuten gaf hij het stuur over aan zijn vader Jef op een 10e positie. Jef reed op zijn beurt een goede stint en kon nog een 12e plaats uit de wacht slepen.
De tweede race op zondag werd door Bart verreden, maar deze verliep niet zonder de nodige strubbelingen. Vlak na de start viel het ABS systeem uit, waardoor Bart aan de Jacky Ickx chicane een remfout maakte en de wielen blokkeerde. Om een ongeval te vermijden moest hij rechtdoor de pitlane inrijden wat veel tijd kostte. Bart kon zijn weg verder zetten en probeerde de schade te beperken.

Bij de verplichte pitstop werd het probleem met de ABS door de MSE crew snel opgelost. Echter in zijn tweede stint kreeg Bart af te rekenen met een probleem aan de koppeling, dat opnieuw door de MSE crew snel opgelost werd. Een goed resultaat was op dat moment uitgesloten en Bart heeft zich verder geconcentreerd op het afstellen van de rembalans. Bart: “jammer van de kleine euvels in de tweede race maar dat hoort nu eenmaal bij autosport. Ik wil vooral iedereen binnen het team bedanken voor hun inzet en het toffe raceweekend!

Op naar de volgende wedstrijd, de 24 Uren van Zolder!

MSE pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 27 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Superstars @ Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons