van der Horst

Nabeschouwing van het Kampioenenfeest van de VW Fun Cup

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Ter gelegenheid van de prijsuitreiking van de European VW Fun Cup, die plaatsvond in de gebouwen van het VW Contact Center in Kortenberg, pakte Kronos Events uit met de kalender 2016 van de serie die voorbehouden is aan de racende Kevertjes. Tot grote vreugde van de deelnemers zullen er liefst zes verschillende circuits aangedaan worden en zijn er het komende jaar zeven verschillende afspraken. Voorzien tijdens het tweede weekend van de maand juli, blijven de 25 Hours VW Fun Cup het absolute hoogtepunt van het seizoen.
  • LTF
Kronos Events bracht vrijdagavond in het VW Contact Center in Kortenberg de grote familie van de European VW Fun Cup samen. Tijdens deze « Awards Night 2015 » werden alle acteurs van de voorbije competitie in het bloemetjes gezet, waarbij speciale aandacht ging naar het Allure Team 2 en de vier Musketiers zijnde Cédric Bollen, Frédéric Caprasse, Guillaume Mondron en Edouard Mondron, de kampioenen 2016.

Applaus was er ook voor de prijsuitreiking van de allereerste Challenge 25 Hours VW Fun Cup. Naar aanleiding van de 18de editie van de 25 Hours die betwist werd in 2015 (1998 inbegrepen, hoewel de race toen ging over 24 uren) lanceerde Kronos Events het idee om voortaan elk jaar de winnaars extra te belonen met de Wisselbeker 25 Hours VW Fun Cup. Alle namen van de 18 winnende formaties sieren de mooie beker, waaronder die van Patrick Van Impe, Amin Bentchikou, Benoit Du Passage en Michaël Leenders (ASH/PVI), de winnaars in 2015 die vier jaar eerder ook domineerden.

Italiaan Claudio Cappelli werd uitgeroepen tot « Showman of The Year »,  en dat heeft de Transalpijn te danken aan zijn spectaculaire schuivers in Zandvoort, terwijl Eric Gressens  de allereerste « J.G. Trophy » (een beeldje van een… pinguïn) in ontvangst mocht nemen, omwille van zijn op-en-top « VW Fun Cup » ingesteldheid, refererende naar J.G. Mal-Voy, de Voorzitter van de Belgian VW Club die ons begin van dit jaar verliet.

Die Belgian VW Club profiteerde van de Awards om mooie premies te overhandigen aan Actieve Leden, die bij de eerste acht eindigden in de klasse Eénzitters en de eerste vijf bij de tweezitters.

Evenwichtige kalender

Kronos Events maakte van deze « Awards Night » gebruik om de kalender 2016 voor te stellen. « Wij hebben veel geluisterd naar de opmerkingen van onze deelnemers, » stelt Vanessa Bouchat, Series Manager bij Kronos Events. « Het algemeen advies over het voorbije seizoen was zeer positief en zowel de teams als de rijders konden zich vinden in het voorgestelde programma. Daarom zijn wij vertrokken vanuit hetzelfde concept, mits het verlengen van de kwalificatiesessies. Met minstens twee uur rijtijd in training, denken we dat iedereen zijn gading zal vinden. »

Het startschot wordt gegeven op 2 en 3 april tijdens de Trofee van de Hoge Venen, met een 8 uursrace, waarbij de deelnemers van de European VW Fun Cup samenrijden met de Franse collega’s, evenals de concurrenten van de 2CV Racing Cup. Men mag zich dus in de Ardennen verwachten aan een vol veld en een stevige onderlinge strijd !

Gezien alle deelnemers graag op verplaatsing spelen, wordt er, halfweg het seizoen, opnieuw afgesproken op het Franse Dijon-Prenois (met de Trofee van Bourgogne) en Circuit Park Zandvoort (met de Benelux Open Races)

Zoals het al enkele jaren het geval is, staat het tweede weekend van de maand juli in het teken van de 25 Hours VW Fun Cup op wat bekend staat als het mooiste circuit te wereld.
« Tijdens de jongste editie telden we 99 ploegen aan de start, »  zegt Marc Van Dalen. « En er waren duizenden toeschouwers voor dit populair feest van de VW Fun Cup. De 25 Hours zijn opnieuw the place to be en wij zijn vastbesloten om komend jaar nog beter te doen.»

Na de langste race van het seizoen, zijn we toe aan de… kortste krachtmeeting. Het is in het kader van de 24 Uren van Zolder dat de genaamde VW Fun Cup Sprint Race wordt betwist ofte een sprintje van 3 uur! Het zal de eerste zijn keer dat de European VW Fun Cup de paddock van Kronos Events deelt met de TCR Benelux, eveneens voorzien in het voorprogramma van de Zolderse etmaalrace.

Het is opnieuw samen met de TCR Benelux  dat de European VW Fun Cup het weekend zal delen op het circuit van Colmar-Berg in het Groothertogdom Luxemburg. Traditioneel wordt er tijdens de 10 Uren van Mettet een punt gezet achter het seizoen en op zondag 30 oktober is de beurt aan de TCR Benelux om de boeken te sluiten van 2016. Gezien er dubbele punten zijn te verdienen in de finale van de VW Fun Cup, zal het wachten zijn tot deze ultieme confrontatie om de namen te kennen van de nieuwe kampioenen in de European VW Fun Cup !

European VW Fun Cup – Kalender 2016

2-3 april: Trofee van de Hoge Venen (8u) – Circuit de Spa-Francorchamps
29 april-1 mei : Trofee van Bourgogne (2x3h of 6u) – Circuit Dijon-Prenois (F)
28-29 mei : Benelux Open Races (2x3u) – Circuit Park Zandvoort (NL)
7-10 juli : The 25 Hours VW Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps
18-20 augustus : 24H of Zolder VW Fun Cup Sprint Race (3u) – Circuit Zolder
24-25 september : Luxembourg Trophy (6u) – Circuit Colmar-berg (L)
28-29 oktober: 10 Uren van Mettet –  Circuit Jules Tacheny de Mettet

Kronos Events
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 12 december 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons