van der Horst

Nacht van Noord-Limburg: Nabeschouwing van de organisatoren

De eerste Nacht van Noord-Limburg zit erop en het was een bijzondere editie met het etiket “coronaproof”. We zagen zeges voor een gelegenheidsduo, Freddy Gevers en Patrick Holemans, een thuisrijder, Hendrik Jaeken, die zich koppelde aan Nick Moonen en een gekend duo, vader en zoon Van de Wijngaert.
Dankzij de samenwerking met de gemeente Pelt kon RT Moustache de deelnemers ontvangen in een controlezone aan de Scoutsdreef. Na het doorlopen van deze controlezone, konden de deelnemers meteen op pad voor het eerste deel van de wedstrijd.

Recrea

Beginnen we met deze instapklasse. Het RT Moustache duo, Jonas Waelbers en Benny Vastmans (Ford Escort RS Turbo), lieten hun debuut niet onopgemerkt voorbijgaan en scoorden een foutloze route in deel 1. In deel 2 werden ze de das omgedaan door problemen met de verlichting op de wagen en speelden de ze leiding kwijt. Ze eindigden als tweede in de eindstand. Het winnende team was het gelegenheidsduo Freddy Gevers en Patrick Holemans. Beide heren vonden geen compagnon om deel te nemen en de organisatie koppelde ze aan elkaar. Routinier Patrick Holemans nam zo plaats in het co-zitje van de mooie Martini Lancia Delta en leidde Freddy Gevers naar de zege, met amper twee puntjes voorsprong op Waelbers-Vastmans. Tonny Franco en Samira Graus (Alfa Romeo GTV), vervolledigden het eindpodium. Johan Lenders en Josee Heylen (Mini) legden beslag op de vierde plaats, een positie die zij de hele wedstrijd in handen hielden.

Touring

In deze klasse vormde Hendrik Jaeken een team met Nick Moonen op de Opel Corsa A TR tot grote vreugde van beide heren, die eindelijk nog eens samen een rit konden rijden. Een fiere Hendrik Jaeken zag zich naar de thuiszege genavigeerd door Nick Moonen. Het was misschien wel de prestatie van het weekend. Het RT Moustache duo hield een horde aan Touring-specialisten af. Jan Eysermans en Wim Poulmans (Subaru Impreza GT Turbo) strandden voor vier punten op de tweede plaats, ondanks winst in deel 1. Een ander sterk duo, Robby Walschaers, voor de gelegenheid genavigeerd door Alex Vandooren, eindigde op de derde podiumtrede met hun Toyota Corolla KE 35. 

Expert

Dit is de moeilijkste klasse. Het werd een spannende strijd tussen drie teams. Sander en Paul Van den Wyngaert (VW Corrado 16V), Johan Vanhecke en Bert Werniers (Volvo 360) en ook vader en zoon Guy en Olivier Dupont (Subaru Impreza) lieten zich in deel 1 ieder maar op één enkele foute controle betrappen. De weg naar de zege lag dus nog wijd open voor elk van hen bij aanvang van het tweede deel. Dat tweede deel werd een zaak van vader en dochter Leo en Inge Rackham (Peugeot 508 RXH). Zij konden echter de opgelopen achterstand uit deel 1 niet meer goedmaken en strandden aan de voet van het podium. Het werden uiteindelijk vader en zoon Van Den Wyngaert, tweede in deel 2, die met vijf puntjes verschil de overwinning binnenhaalden, voor VanheckeWerniers en Guy en Olivier Dupont. Na een korte pauze zal het organisatieteam verdergaan met de voorbereidingen voor de Moustache Classic 2020. De inschrijvingen daarvoor openen wellicht medio oktober. Dat wordt de gelegenheid voor de winnaars van deze Nacht van Noord-Limburg, om aanspraak te maken op de wisselbeker van de Jeff Moustache Challenge.

Persbericht VAS RallySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op donderdag 17 september 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons