van der Horst

Trophée des Fagnes: Naomi Schiff blikt tevreden terug na haar debuut in de Wolf GB08 2013

Naomi Schiff - Wolf GB08
Naomi Schiff - Wolf GB08
Naast haar bevallige verschijning is de Belgische met Afrikaanse roots Naomi Schiff ook zeer snel achter het stuur van een racewagen. De appel valt niet ver van de boom, want ook vader David Schiff was midden de jaren ’80 een begenadigd piloot in de Formule Ford en reed zich naar de titel in de toenmalige Proformula. De 18-jarige Naomi startte op haar 12de met succes in karting. De talentvolle amazone werd in 2009 geselecteerd om de kleuren Zuid-Afika te verdedigen in de ROC World Finals en reed zich nadien nog in de kijker in de Formula Volkswagen South Africa en een wedstrijd in de WesBank Super Series met een Ford Focus.
Afgelopen weekend stond de in Antwerpen geboren en in Johannesburg residerende Naomi Schiff in het kader van de Trophée des Fagnes aan de start van de Special Open Trophy in Francorchamps. Ditmaal voor een gans seizoen Endurance en Sprint met een officiële Wolf GB08 2013 onder de vlag van Wolf Racing Benelux en gerund door het Nederlandse team Bas Koeten.

Samen met de ervaren Henk Haane werd een derde chrono gerealiseerd tijdens de kwalificatie voor de endurance over 150 minuten wedstrijd. De pole ging naar de snelle Italiaanse broers De Val in een Wolf GB08 2013 voor de Duitser Renkopf in een Radical R8 LM.

Naomi Schiff / Henk Haane - Wolf GB08
Naomi Schiff / Henk Haane - Wolf GB08
Henk Haane nam de start in de endurance over 150 minuten en was 75 minuten lang in gevecht voor de eerste plaats die hij veroverde na de start. Naomi nam de Wolf over voor de tweede stint en finishte bij haar maidentrip als tweede na het Italiaanse broederpaar De Val.

Naomi Schiff: “Het was geen eenvoudig weekend en ik moest rekening houden met verschillende parameters. We moesten kwalificeren op een natte piste en het is voor mij nog een beetje zoeken met een wagen die een grote downforce genereert. Maar naarmate het weekend vorderde maakte ik veel progressie en ik kwam uiteindelijk uit op een snelste chrono van 2’30’365 of de tweede snelste chrono van het weekend na de broers De Val. Ik ben enorm tevreden met het resultaat. Tijdens de Sprints had er duidelijk iets meer ingezeten. Ik moest gezien kwalificatie in de regen vertrekken vanuit een moeilijke positie en tijdens de tweede sprintrace ben ik achteraan aangetikt en belandde in de grindbak. En het was net in die race dat ik de snelste chrono neerzette in een poging om de verloren tijd goed te maken”.

Naomi Schiff - Wolf GB08
Naomi Schiff - Wolf GB08
“Voor de rest was alles zeer positief. Met teammaat Henk Haane loopt alles gesmeerd en er is een perfecte samenwerking. Ook Bas Koeten Racing is zeer professioneel en beschikt over excellente ingenieurs en meccano’s. Ik kijk reeds uit naar de volgende wedstrijd binnen enkele weken op Circuit Zolder. Ik hoop snel op nog veel progressie zodat we op korte termijn dichter bij de broers De Val kunnen aanleunen. En ondanks het feit dat ik moet leren in alle omstandigheden, hoop ik in Zolder toch op droog weer”.

Ook Henk Haane was nadien vol lof over zijn teamgenote.
“Naomi is zeer gedreven en wil vooral veel bijleren. Racen met een Wolf is geen sinecure, vooral omdat de limieten zo ver liggen. Het was inderdaad geen gemakkelijk weekend met een piste die bezaaid lag met natte stroken. We reden dan ook een ganse wedstrijd op intermediates en dat is ook niet bevorderlijk om zeer snel te gaan en de limieten af te tasten. Ik geloof in Naomi en ik was zeer aangenaam verrast door haar prestaties en haar aanpassingsvermogen. Ze heeft een schitterende stint gereden en de wagen in moeilijke omstandigheden naar een mooie tweede plaats gereden. Ik was vooral positief verrast toen ik de chrono zag na de tweede sprintrace. De progressie die ze maakte dit weekend was indrukwekkend en dat bewijst dat er nog marge is voor de toekomst. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met mijn keuze voor de Wolf en met Naomi aan mijn zijde”

Naomi Schiff pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Special Open Trophy op dinsdag 9 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée des Fagnes.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons