van der Horst

Naomi Schiff en Sarah Bovy gepreselecteerd voor W Series

Naomi Schiff
Naomi Schiff
Volgens de FIA kent de W Series, de nieuwe raceserie waar enkel vrouwen zijn toegelaten, een enorm succes, meer dan 100 aanvragen tot deelname kwamen er binnen. Uit die lijst heeft de FIA nu 55 kandidaten geselecteerd die mogen deelnemen aan een selectieproef die de 18 gelukkigen die effectief aan de start komen zal bepalen. Op die lijst van 55 namen vinden we ook twee Belgische dames terug, Naomi Schiff en Sarah Bovy.
  • Powerkit.shop
Sarah Bovy
Sarah Bovy
De W Series maakt gebruik van de Tatuus T-318 Formule 3 bolide en de races worden betwist in het voorprogramma van de DTM races, waaronder ook Zolder. De lijst van de geselecteerde dames bevat naast enkele bekende namen zoals Jamie Chadwick of Carmen Jorda ook vele minder gekende jonge deelnemers. Onder hen twee Belgische piloten, Naomi Schiff, de Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots en Sarah Bovy die vorig jaar nog uitkwam in de Lamborghini Super Trofeo Europe. Met haar 29 jaar is Bovy trouwens een van de oudste kandidaten, het merendeel is jonger dan 25 jaar.

W Series
W Series
Nederland is goed vertegenwoordigd met niet minder dan vier namen, Stéphane Kox, Milou Mets, Shirley van der Lof maar ook Beitske Visser die al kan bogen op heel wat ervaring in Formule wagens. De uiteindelijk selectie van de 18 deelnemers aan de serie gebeurt op een driedaagse selectieprocedure waar de kandidaten gevolgd worden zowel op als naast de piste door een panel met daarin onder meer David Coulthard, Dave Ryan en Alexander Wurz. Naomi Schiff zal samen met Stephane Kox en nog vier andere kandidaat-piloten dit weekend de serie promoten op de Autosport Awards in London.

Foto's: Ronald Janssens, Niels Vaeck en FIA W Series.
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 28 november 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons