van der Horst

Naomi Schiff schittert in China met Clio en Scirocco

Naomi Schiff - Clio Cup China Series
Naomi Schiff - Clio Cup China Series
Naomi Schiff, die de kleuren van LePlan GT Wines verdedigt, kwam afgelopen weekend aan de start op het Chinese Zhuhai Circuit voor de eerste twee wedstrijden van de Clio Cup China Series in het kader van het Pan Delta Super Racing Festival. Daar bovenop werd ze ook gevraagd om de eerste race van de Scirocco R Cup China te betwisten die ook afgelopen weekend op gang werd geschoten.
Naomi Schiff - Clio Cup China Series
Naomi Schiff - Clio Cup China Series
En de Belgische met Zuid-Afrikaanse roots heeft meteen haar visitekaartje afgegeven. In de Clio Cup stond Naomi tweemaal op de pole nadat ze zeer vroeg in de kwalificatie een knaltijd neerzette. Maar liefst zeven wagens zaten binnen dezelfde seconde, wat de kwaliteit van het deelnemersveld nog maar eens onderstreept. Maar op de startgrid van de eerste wedstrijd bewoog de Clio enkele centimeters net voor het groene licht waardoor ze achteraf werd bedacht met 30 seconden straftijd. Ze won de wedstrijd met twee seconden voorsprong en reed op 2/10 sec. na de snelste chrono in wedstrijd. Na de race werd dan een straf van 30 seconden uitgesproken en verhuisde Schiff naar de achterste gelederen.

Belust op revanche dook ze na de start van race 2 als tweede de eerste bocht in achter Eric Lo die de eerste race achter zijn naam zette na de straftijd van de 19-jarige amazone. Ze trok meteen in de aanval, maar in het tumult verhuisde ze naar de derde plaats. Naomi lukte de snelste chrono in koers en nadat Eric Lo en Yu Kam Cheong met elkaar zwaar in de clinch gingen kon ze doorstoten naar de tweede plaats. Het werd een ware thriller tijdens het slot van de race, waarin Schiff de Chinees Cheong in de laatste ronde het nakijken gaf en opnieuw won.

Ook tijdens de eerste wedstrijd van de VW Scirocco R Cup China kwam de bevallige pilote aan de start. Ze draaide tijdens de kwalificatie de vierde chrono en reed een zeer sterke wedstrijd. Uiteindelijk werd ze tweede op 87/1000 seconde van de hoogste podiumtrede.

Naomi Schiff
Naomi Schiff
Na dit meer dan geslaagde eerste race weekend hoopt Naomi nu uiteraard dat ze een vervolg kan breien aan haar knappe prestaties zowel in de Renault Clio Cup China Series als de VW Scirocco R Cup China. Ook de Ferrari Challenge Asia behoort nog steeds tot de mogelijkheden van onze snelle landgenote terwijl ook op Europese en Belgische bodem wordt gezocht naar een competitief stuur.

Foto's: Clio Cup China SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 25 maart 2014.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons