van der Horst

American Festival: Dauenhauer droogt concurrentie af - Ercoli kampioen met 1 punt verschil

Tobias Dauenhauer - Bremotion Chevrolet Camaro
Tobias Dauenhauer - Bremotion Chevrolet Camaro
Tobias Dauenhauer heeft op Circuit Zolder de de slotmanche van de NASCAR Whelen Euro Series op zijn naam geschreven. De Duitser hield Giorgio Maggi en Loris Hezemans achter zich, maar de Italiaan kreeg een penalty wegens een jump-start en viel terug tot P6. Daardoor werd Fabrizio Armetta gepromoveerd tot P3. Lucas Lasserre had genoeg aan een zevende plaats om zijn eerste titel in de topklasse van het EK NASCAR te bezegelen. Anthony Kumpen kwam als vierde over de meet, maar kreeg een penalty van 10 seconden vanwege een jump start. De Hasselaar besloot op P7.
Start Race 2 EuroNASCAR Pro
Start Race 2 EuroNASCAR Pro
De wedstrijd werd gestart achter safety car en na twee ronden aan traag tempo, werd het veld losgelaten. Dauenhauer snoepte bij het ingaan van de vierde wedstrijdronde de leiding af van Lasserre en spurtte weg van het peloton om uiteindelijk te finishen met meer dan driekwart minuut bonus. Lasserre leek de tweede plaats te consolideren, tot hij op drie ronden van het einde aan de Rea werd rondgetikt door Mario Ercoli - jawel, broer van latere kampioen Gianmarco Ercoli. Hij viel terug tot P7, maar aangezien Gianmarco Ercoli acht bonuspunten pakte voor het meeste inhaalmanoeuvres, is het de Italiaan die met één luttel punt bonus zijn eerste titel mag vieren.

Marc Goossens startte net als gisteren niet na de crash van Sven Van Laere tijdens de EN2-kwalificaties.

--- Voorlopige uitslag Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2023 (pdf) ---

Update 17u: Lucas Lasserre heeft nog een extra drive-through penalty gekregen (omgezet in 30 seconden straf) wegens het niet-respecteren van startprocedure. Hij valt daardoor terug tot P14, terwijl Anthony Kumpen als zesde geklasseerd wordt.

--- Uitslag Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2023 (pdf) ---

Foto's: Thomas Smets & Marnik Mouchaers  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons