van der Horst

NASCAR American Festival: Kunnen proto’s de puntenkloof naar Belgium Racing Lamborghini dichten?

Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super trofeo
Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super trofeo
Aanstaand weekend wordt op Circuit Zolder de op één na langste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2020 afgewerkt. In het kader van het NASCAR American Festival krijgen de deelnemers aan het nationale endurancekampioenschap een wedstrijd over 180 minuten voorgeschoteld, een ideale opwarmer voor de 24 Hours of Zolder, op 7 en 8 november. Dat is de seizoensafsluiter.
  • St. Paul
Na een race in Zolder en twee in Assen kan het grootste nationale circuitkampioenschap volgend weekend opnieuw in ‘thuishaven’ Zolder aan de slag. Dat geldt trouwens voor alle resterende races dit seizoen: half oktober worden er in het kader van het prestigieuze DTM-weekend ook nog twee races afgewerkt, waarna drie weken later de 24 uur volgen.
 
Na drie keer te hebben gezegevierd in Belcar 3 leiden de regerende kampioenen van Belgium Racing ook nu de algemene Belcar-tussenstand. Aan het stuur van hun #99 Lamborghini willen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens niet alleen in de klasse zwaar scoren, ook algemeen hopen ze op een voltreffer om zo hun voorsprong in de tussenstand te behouden.
 
Daarvoor zullen ze het echter moeten opnemen tegen de immer snelle kleine prototypes uit Belcar 1. Met twee zeges op drie races zal daar vooral de #2 Russell Racing by PK Carsport Norma van de broers Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus in de gaten moeten worden gehouden, maar ook de #11 Krafft Racing Norma heeft grote ambities. Na drie tweede plaatsen zullen Bert en Stienes Longin er samen met Christoff Corten er deze keer alles aan doen om één podiumtrapje hoger te finishen. Ze zullen echter met een stevige concurrentie moeten afrekenen, aangevoerd door de #110 Deldiche Racing by JTB Norma, de bolide waarmee Thomas Piessens en Tim Verbergt eerder dit seizoen in Assen naar een zege reden.
 
In Belcar 2 is het afwachten of John De Wilde op zijn #101 Speedlover Porsche vier klassezeges op rij kan halen. Het staat ook nog niet vast of De Wilde, op slechts vier punten van de leiders ook tweede in de algemene tussenstand, volgend weekend met een teammaat aan de start komt. De concurrentie in de Porsche-klasse is ondertussen gekend, met twee bolides ingezet door Belgium Racing en de 911 van RED ANT Racing.
 
De Belgium Racing Lamborghini mag in Belcar 3 dan wel de rol van topfavoriet opnemen, in Assen werd duidelijk dat de bolides van Hamofa Motorsport (de #15 BMW i8 GTR en de #16 McLaren 720S) duidelijk aan betrouwbaarheid hebben gewonnen. Samen met de #20 Totaalplan Racing Lamborghini willen zij het de leiders in het kampioenschap deze keer iets lastiger maken.
 
Ook bij de toerwagens in Belcar 5 en 6 krijgen we de vertrouwde namen aan de start, waarbij Marco Petry en Jan Von Kiedrowski (#42 Küpper Racing BMW) en Vincent Convents, Gilles Puelings en Janez Jerse (#70 Simtag Racing BMW) zullen proberen hun reekszeges in de klasse – de teller staat respectievelijk op twee en drie stuks – wat te verlengen.
 
De vrije trainingen voor het Belcar Endurance Championship worden zaterdagochtend tussen 9u45 en 10u30 uur afgewerkt, ’s namiddags (15u50-16u50) is het tijd voor de kwalificaties. De race over 180 minuten start op zondag, om 13 uur.

Foto: Circuit Zolder  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons