van der Horst

American Festival: Zege voor poleman Jouffreau in EN2 (Update: Penalty Jouffreau)

Paul Jouffreau - RDV Competition Ford
Paul Jouffreau - RDV Competition Ford
Paul Jouffreau heeft op Circuit Zolder de eerste manche van het EuroNASCAR2 finaleweekend gewonnen, maar die zege kwam er niet zonder slag of stoot. Op het podium werd hij geflankeerd door Gil Linster en Patrick Schober.
  • St. Paul
Start Race 1 EuroNASCAR 2 Zolder 2023
Start Race 1 EuroNASCAR 2 Zolder 2023
Jouffreau moest bij de start zijn koppositie afstaan aan Claudio Cappelli, maar wanneer Alberto Naska na één derde van de race een aanval plaatste in de Eerste Linkse, neemt hij de leiding over. In dezelfde ronde vertraagde Capelli bij het oprijden van de Sacramentsheuvel, om vervolgens op te geven. Enkele ronden later waagt Jouffreau vervolgens een poging om de leiding te veroveren aan de buitenzijde van de Eerste Linkse. Hij blijft zij aan zij rijden met Naska, maar het duo raakt elkaar in de Sterrenwacht, waarna Naska moest opgeven. Jouffreau leidt op dat ogenblik, voor Gil Linster en het duo zal tevens in die volgorde finishen. Voor de laatste ereplaats verschalkt Patrick Schober finaal Melvin De Groot.

--- Voorlopige uitslag race 1 EuroNASCAR 2 (pdf) ---

Update

Paul Jouffreau werd bestraft met een penalty van 30 seconden voor het incident met Alberto Naska. Daardoor gaat de zege naar Linster, terwijl Jouffreau als tweede eindigt en daardoor ook de leiding in de stand moet laten aan Vladimiros Tziortzis.

--- Finale uitslag race 1 EuroNASCAR 2 (pdf) ---

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons