van der Horst

Nascar-bolide Jerry De Weerdt klaar voor finale! (+ Foto's)

Brass Racing - Dodge Challenger
Brass Racing - Dodge Challenger
Met BRASS Racing kondigt zich een nieuw team aan binnen de Nascar Whelen Euro Series, een team dat volgend jaar het ganse kampioenschap zal betwisten. Ter voorbereiding van dat volledige seizoen, kocht BRASS Racing zijn eigen bolide aan en dit weekend zal de equipe met die wagen deelnemen aan de finales van het kampioenschap 2014 te Le Mans. Ondertussen is de Dodge Challenger volledig opgebouwd en bestickerd, klaar voor het vervoer richting Frankrijk.
  • Prospeed Competition
Waar BRASS Racing binnen de Nascar Whelen Euro Series een nobele onbekende vormt, is teameigenaar en rijder Jerry De Weerdt hoegenaamd geen debutant in de Europese Nascar-scène, want hij was reeds eerder actief in het kampioenschap. Zo reed hij in 2013 bij het ondertussen ter ziele gegane Gonneau Racing en dit seizoen maakte hij eenmalig zijn opwachting binnen de structuur van PK Carsport in Brands Hatch en dat met de wagen van Bert Longin in Elite 2.

Brass Racing - Dodge Challenger
Brass Racing - Dodge Challenger
Jerry De Weerdt: “Ik ben gepassioneerd door Amerikaanse wagens en was reeds eerder van plan om daadwerkelijk een Nascar-bolide aan te kopen en deze in te zetten binnen onze eigen structuur van BRASS Racing. Budgettair en organisatorisch moest het plaatje volledig kloppen en vandaar dat we ons nu focussen op 2015. De Dodge Challenger is klaar, maar we hebben nog maar één keer kunnen testen. Ik rij in Le Mans zowel in Elite 1 als Elite 2 en kom dus viermaal aan de start. We bekijken het meer als een echte roll-out en een doorgedreven testsessie voor de wagen en het team. We hopen enorm veel ervaring op te doen en bagage mee naar huis te brengen die we kunnen gebruiken richting 2015. Ook voor de vaste crew Bjorn Kabergs en Rudi Steylaerts wordt het een vuurdoop in Nascar”.

Voor volgend seizoen staat het vast dat we een volledig kampioenschap rijden. Er zijn reeds gesprekken aan de gang met potentiële piloten, maar er is nog niets concreet. Er is wel veel interesse en de kans is niet onbestaande dat er nog een tweede Dodge komt en we zodoende als volwaardig team met twee auto’s aan de aftrap komen in 2015.

Foto's: Brass Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 7 oktober 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons