van der Horst

Nascar: Daytona 300: Anthony Kumpen lost verwachtingen in bij debuut

Anthony Kumpen (#46) in de Daytona 300
Anthony Kumpen (#46) in de Daytona 300
Anthony Kumpen debuteerde deze week op één van de grootste ovals ter wereld, de Daytona International Speedway. Voor de start van zijn eerste race op de Amerikaanse Super Speedway, had de Limburger zich voorgenomen een top 30-klassering te realiseren om op die manier de basis te leggen voor een verlengde American Dream. In de openingsfase zag het er bovendien nog veel beter uit, met een top 10-notering; een beschadigde voorkant vanwege brokstukken gooide echter roet in het eten.
Anthony Kumpen - Precision Performance Motorsports Team Chevrolet Camaro
Anthony Kumpen - Precision Performance Motorsports Team Chevrolet Camaro
"Na de tweede caution werd de voorkant van de wagen geraakt door brokstukken op de piste. Gelukkig was de radiator niet beschadigd - dat was game over geweest - maar de voorbumper was kapot. Niet alleen moest ik een extra pitstop afwerken, de stroomlijn van de wagen was ook na de noodherstelling om zeep", aldus Kumpen die vooral energie put uit het feit dat hij tijdens het racen geen noemenswaardige fouten maakte. Het plan is om later dit seizoen nog andere races op Amerikaanse bodem af te werken, maar verdere details omtrent dat programma ontbreken voorlopig.

De Daytona PowerShare QQQ 300 werd overigens gewonnen Chase Elliott, voor Joey Logano en Kasey Kahne. Het Europese Nascar-seizoen begint over goed twee maanden in het weekend van 23 en 24 april in Valencia.
  Foto's: PK Carsport press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 21 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons