van der Horst

Dylan Derdaele en Marc Goossens met podiumambitie naar Vallelunga

Caal Racing - Ford Mustang
Caal Racing - Ford Mustang
Dit weekend staat na lang wachten de openingsmanche gepland van de NASCAR Whelen Euro Series, ofwel het officiële Europese Kampioenschap NASCAR. Plaats van afspraak is Italië, waar de befaamde Autodromo di Vallelunga het strijdtoneel vormt voor de NASCAR GP of Italy. Het circuit was ooit een ovaal, maar is in de loop der jaren meermaals onder handen genomen en groeide onder andere uit tot een geliefkoosde testlocatie voor Formule 1-teams. Er staan dit weekend ook enkele Belgen aan de start, waaronder Dylan Derdaele en Marc Goossens die ditmaal niet voor Belgium Racing uitkomen, maar voor het gerenommeerde Italiaanse CAAL Racing.

Het NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2020 start meteen met een primeur. Nooit eerder bezocht het EK NASCAR de Italiaanse omloop en dus wordt het aanpassen voor Dylan Derdaele en Marc Goossens, die dit seizoen de kleuren zullen verdedigen van meervoudig NASCAR-kampioen CAAL Racing en het stuur van de Ford Mustang #98 delen.

Dylan Derdaele - CAAL Racing - Ford Mustang
Dylan Derdaele - CAAL Racing - Ford Mustang
“Ik heb nog nooit een wedstrijd betwist in Vallelunga”, vertelt Dylan Derdaele die de #98 Ford Mustang de sporen geeft in de EuroNASCAR 2-klasse. “Het zal dus een kwestie zijn van me zo snel mogelijk aan te passen. Ik heb wat kunnen trainen op de simulator, maar ik ben niet echt gewend me op dergelijke manier voor te bereiden. De Autodromo di Vallelunga is een mooi circuit met enkele leuke bochtencombinaties; pittig en snel, maar niet eenvoudig. Gelukkig konden we eerder deze zomer reeds een korte testsessie afwerken en het gevoel was meteen goed. We hebben getest met enkele verschillende bandensoorten en gewerkt aan de afstelling van de wagen. Het was ook een mooie gelegenheid om CAAL Racing te leren kennen en zij hebben heel erg hun best gedaan om Marc en mijzelf meteen welkom te laten voelen. Dat was belangrijk, want het team was compleet nieuw voor mij en daarnaast moest ik ook wennen aan het circuit en de wagen. Hoewel ik dadelijk voor de leeuwen word geworpen, trek ik niet zonder ambitie richting de Romeinse omloop. Ik wil strijden voor eremetaal. Slechts drie EuroNASCAR 2-rijders hebben reeds een overwinning achter hun naam en ik zou in de loop van het seizoen heel graag dat clubje vervoegen!”

CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
Ook de ervaren Marc Goossens snijdt een nieuw hoofdstuk aan. De Kempenzoon komt uit in de topklasse van het kampioenschap, de EuroNASCAR Pro. “Ik ken CAAL Racing natuurlijk wel, in eerste instantie als concurrent uit het verleden. Ik weet dat het team nauwgezet te werk gaat, anders pak je geen titels. Vallelunga is voor mij in feite ook een nieuwe omloop, want ik heb er dan wel een test afgewerkt in mijn kartingperiode enkele decennia geleden, maar nadien nooit meer geracet. De omloop vormt echter voor veel van onze tegenstanders onbekend terrein en daarnaast zijn er dit jaar ook nieuwe bandensoorten, die wel wat aanpassing vragen. Tijdens de testsessie bleek echter dat de snelheid aanwezig was en ik ben er dan ook van overtuigd dat we vanaf de eerste race een podiumplaats mogen ambiëren in een veld met circa 25 deelnemers.”

De NASCAR GP of Italy wordt verreden over twee dagen, waarbij op zaterdag Dylan Derdaele een vrije training, kwalificatie en twee races (om 12u20 en om 17u05) van 15 ronden afwerkt. Op zondag staat een gelijkaardig programma op het menu voor Marc Goossens. Hij start om 11u55 en 15u40 aan een race over 18 ronden. Alle races zijn integraal te volgen via de website van de NASCAR Whelen Euro Series: www.euronascar.com.

Persbericht Belgium Racing
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 11 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Vallelunga.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons