van der Horst

NASCAR GP Belgium met zes Belgen

Stienes Longin - PK Carsport
Stienes Longin - PK Carsport
De deelnemerslijst voor de NASCAR GP Belgium is vandaag bekendgemaakt. 25 wagens en 44 piloten zakken af naar het Limburgse circuit voor de tweede manche van de NASCAR Whelen Euro Series. Bij de piloten zes Belgen, twee die uitkomen in de EuroNASCAR Pro-klasse en vier in de EuroNASCAR 2. Het Belgische PK Carsport breidt tevens zijn deelname uit tot drie wagens.
  • Shopa
In EuroNASCAR Pro zijn alle ogen gericht op Stienes Longin (PK Carsport) en Marc Goossens (CAAL Racing), die er op gebrand staan om in eigen land te zegevieren. De tweede PK Carsport-bolide komt in handen van Alon Day, terwijl het team mogelijk een derde wagen inzet voor een nog te bepalen piloot. De tegenstand zal vooral komen van kleppers als Jacques Villeneuve, Loris Hezemans, Gianmarco Ercoli, Thomas Ferrando, Lucas Lasserre en Patrick Lemarie.

Dylan Derdaele - CAAL Racing - Ford Mustang
Dylan Derdaele - CAAL Racing - Ford Mustang
In EuroNASCAR 2 komen er vier Belgen aan de start. Simon Pilate zal het eerst in actie komen voor eigen publiek. De jonge Belg komt uit voor Feed Vict Racing, het team van Jacques Villeneuve. Dylan Derdaele gaat op zoek naar een podiumplaats aan het stuur van een wagen van CAAL Racing. PK Carsport brengt drie wagens naar Zolder, voor de vaste rijders Guillaume Dumarey en de Amerikaanse Julia Landauer maar ook één voor Pol Van Pollaert. Doel van onze landgenoten alsook van de andere rijders is om de zegereeks van Tobias Dauenhauer te stoppen.

Foto's: Stienes Longin Press & NASCAR Whelen Euro Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op maandag 28 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Zolder.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons