van der Horst

NASCAR GP UK: Loris Hezemans neemt revanche

Loris Hezemans
Loris Hezemans
Nadat hij zaterdag nog het onderspit moest delven voor Alon Day (CAAL Racing), wist Loris Hezemans (Hendriks Motorsport), vertrokken van op de pole, ditmaal alle aanvallen van Day af te slaan en alzo zijn derde zege in vier races in de EuroNASCAR PRO van de NASCAR Whelen Euro Series te pakken.
Hezemans voor Day
Hezemans voor Day
Ook de twee safety car periodes brachten Hezemans niet van de wijs die resoluut aan de leiding bleef tot het vallen van de vlag. Voor Day liep het helemaal mis toen hij in een poging om voorbij Hezemans te gaan in de fout ging op Paddock Hill en de race voor hem daar eindigde. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) loste zijn ploeggenoot af op de tweede plaats terwijl we met Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) een tweede Nederlander op het podium kregen. Giorgio Maggi (Hendriks Motorsport) en Alex Sedgwick (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) maakten de top vijf vol.

Marc Goossens (DF1 Racing) werd bedacht met tien seconden straftijd voor een fout met de banden en viel zo uit de top tien. Simon Pilate (DF1 Racing) zag het einde van de race niet.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons