van der Horst

Grobnik: Day stevig leider na recordzege - Goossens beste Belg

Alon Day - PK Carsport
Alon Day - PK Carsport
PK Carsport-rijder Alon Day heeft de laatste wedstrijd van de NASCAR Whelen Euro Series in Kroatië op zijn naam geschreven en schenkt het Limburgse team daarmee een 2 op 2 dit weekend. De Israëlier vertrok vanaf pole, gaf de leiding niet meer uit handen en vergroot zo zijn voorsprong in de tussenstand met zijn tweede seizoenszege. Regerend kampioen Loris Hezemans klopte af als tweede, terwijl Nicolo Rocca zijn beste prestatie dit jaar liet optekenen met de laatste podiumtrede. Marc Goossens was beste Belg op de vijfde plaats, na Lasse Sørensen.
  • Skylimit Events
Alon Day - PK Carsport
Alon Day - PK Carsport
Met zijn zege evenaart Alon Day het zegerecord van Ander Vilariño, beide tellen nu 22 overwinningen in de topklasse van het EK. Simon Pilate sloot af als achtste, één plaatsje beter dan de winnaar van gisteren, Stienes Longin. Longin had lang uitzicht op de laatste podiumtrede, maar na een korte neutralisatie worstelde Nicolo Rocca zich voorbij de Vlaams-Brabander en enkele minuten van het zwart-wit geblokt tuimelde Longin naar beneden in het klassement na een uitstap door het gras volgend op een tikje van zijn ex-teamgenoot.

Update

Na afloop zou Nicolo Rocca bestraft worden voor het manoeuvre waarbij Stienes Longin door het gras en de grindbak moest passeren. De Italiaan werd bedacht met een penalty van een halve minuut, waardoor hij pas als dertiende geklasseerd werd. Heel wat rijders schuiven daardoor een plaatsje op, waardoor Lasse Sørensen de laatste ereplaats erft en Marc Goossens aan de voet van het podium strandt.

De volgende afspraak is Valencia, waar begin december zowel een reguliere wedstrijd als de finales worden georganiseerd. Bij dat laatste evenement zijn er overigens dubbele punten te verdienen.

--- Uitslag Race 2 EuroNASCAR Pro Kroatië (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 15 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NASCAR GP Croatia.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons