van der Horst

Hockenheim: Vierde zege op rij voor Hezemans - Longin krijgt mokerslag

Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Stienes Longin, reeds het ganse seizoen de topfavoriet voor de Europese NASCAR-titel, mag stilaan een kruis maken over zijn titelambities. Onze jonge landgenoot sloot quasi elke NASCAR-race dit jaar op het podium af, tot hij dit weekend in Hockenheim aantrad bij het eerste weekend van de Play-offs en tweemaal met pech geconfronteerd werd. Loris Hezemans kapitaliseerde op de pech van de Belg en won na gisteren ook vandaag; reeds zijn vierde triomf op rij. PK Carsport-rijder Nicolò Rocca was net als gisteren tweede, Gianmarco Ercoli pakte de bronzen plak.
Stienes Longin wist dat de race vandaag niet eenvoudig ging worden, nadat hij van buiten de top 15 diende te starten. Met zijn derde plaats in de tussenstand had de Belg echter maar één doel voor ogen: oprukken en punten sprokkelen. Het verliep echter helemaal anders. Hij vocht de hele tijd in de achterhoede, kwam als 19e over de meet en werd uiteindelijk als 18e geklasseerd na een penaly voor Martin Doubek. Ook voor Dylan Derdaele liep het niet op rozen, hij knokte een halve race voor een top 10-notering, maar moest zich uiteindelijk tevredenstellen met een plaats buiten de top 20.

Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Ook vooraan het veld was er pech. Alon Day verzilverde zijn pole en hield Hezemans achter zich, maar in de vierde ronde viel de regerende kampioen echter op de start-finishlijn terug in de rangschikking toen hij plots vertraagde. Thomas Ferrando profiteerde en schoot naar de leiding, teamgenoot Alon Day gaf op. Twee ronden later nam Hezemans met een schitterende inhaalbeweging het commando over en enkele bochten later volgde Rocca in zijn zog. De Italiaan zette de Nederlander onder druk op weg naar zijn tweede seizoenszege, maar geraakte er niet langs. Na driekwart race kwam de safety car op de baan, maar met nog twee ronden te gaan hield Hezemans het hoofd koel bij de herstart. Vierde zege op rij voor de Nederlander, de eerste dubbel tijdens een raceweekend, wat meteen ook een drie op vier impliceert voor zijn team Hendriks Motorsport nadat Giorgio Maggi gisteren primus was in de eerste Elite 2 race.

De volgende manche is de seizoensfinale op ons eigenste Circuit Zolder op vijf en zes oktober.

--- Uitslag Euro NASCAR Elite 1 Race 2 Hockenheim 2019 (pdf) ---

Foto: Stéphane Azemard - NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 22 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Fan Fest Semi Finals.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons