van der Horst

Hockenheim: Zege en leiding voor Hezemans - Drama voor Longin

Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Loris Hezemans heeft met een klinkende zege op de Hockenheimring in de eerste Elite 1 race - zijn derde triomf op rij - de leiding in de tussenstand veroverd. De Nederlander, die vanaf pole startte, hield in een incidentrijke race het hoofd koel en profiteerde in deze race met dubbele punten optimaal van een race-incident dat puntenleider Stienes Longin tot de opgave dwong. De Vlaams-Brabander werd na driekwart wedstrijd aangetikt door meervoudig kampioen Alon Day en moest opgeven. PK Carsport-teamgenoot Nicolò Rocca eindigde als tweede en doet daarmee een goede zaak in de tussenstand. Thomas Ferrando pakte de bronzen plak.
Dylan Derdaele zag de meet niet na een crash, Guillaume Deflandre viel na een spin in de slotronde uit de top 20. Ongeveer de helft van de wedstrijd werd overigens afgewerkt achter de safety car. Na de race werden heel wat penalties uitgedeeld, zo kreeg Day een tijdstraf van 30 seconden voor zijn aanrijding met Longin en verloor Hezemans de snelste ronde voor het niet respecteren van de track limits. In de tussenstand leidt Hezemans; hij telt 11 punten bonus op Rocca en 37 op Longin.

Hezemans voor Longin
Hezemans voor Longin
De tweede Elite 1 wedstrijd van deze voorlaatste afspraak van het EK NASCAR staat morgen gepland, om 14:15. Loris Hezemans start ook die race vanaf de pole, nadat hij in de eindfase van deze race nog de snelste ronde liet optekenen. Om 17:05 vandaag staat de eerste Elite 2-afspraak van het weekend op het menu.

Update

Na afloop van deze incidentrijke wedstrijd werden er kwistig straffen uitgedeeld. Zowel Gianmarco Ercoli, Fred Gabillon als Jacques Villeneuve kregen vijf strafpunten in de tussenstand. Daarnaast kreeg de Canadees ook een drive through voor vermijdbaar contact, omgezet naar een 30 seconden penalty waardoor hij uit de top 10 tuimelt. Misschien nog het meest belangrijke: Loris Hezemans zette zijn snelste chrono op niet-reglementaire wijze en verliest zo zijn pole voor race 2 aan regerend kampioen Alon Day, die naast hem op de eerste rij start.

--- Uitslag Euro NASCAR Elite 1 Race 1 Hockenheim 2019 (pdf) ---

Foto: Stéphane Azemard - NASCAR Whelen Euro Series  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons