van der Horst

NASCAR-kampioen Bobby Labonte aan de start in Brands Hatch

Bobby Labonte
Bobby Labonte
Tijdens de volgende meeting van de NASCAR Whelen Euro Series zal een rasechte Amerikaanse legende aan de start staan. Het is organisator FJ Team namelijk gelukt om niemand minder dan Bobby Labonte naar deze kant van de oceaan te halen. Labonte won onder meer de NASCAR Sprint Cup-titel in 2000 na een strijd tegen andere klinkende namen als Jeff Gordon (vorig jaar te Circuit Zolder nog Grand Marshall bij de seizoensfinale), Dale Earnhardt en Tony Stewart.
  • LTF
Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport - Ford Mustang
Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport - Ford Mustang
Bizar genoeg, reed Labonte nog nooit een race buiten het Amerikaanse continent. Half juni zal hij in Brands Hatch plaatsnemen in de Ford Mustang met startnummer één, een wagen die ingezet wordt door Alex Caffi Motorsports en die bij de seizoensopener in Valencia nog Barja Garcia en Carmen Boix Gil achter het stuur kreeg. "We hebben rijders die van over de ganse wereld afzakken naar Europa om NASCAR te rijden en ons doel is om de beste rijders te blijven aantrekken om zo de Europese fans de beste races voor te schotelen", zei NASCAR Whelen Euro Series-baas Jérôme Galpin.

De NASCAR Whelen Euro Series meeting in Brands Hatch, de tweede afspraak van het Euro NASCAR seizoen 2017, vindt plaats in het weekend van 10 en 11 juni.

Foto:



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 31 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons