van der Horst

Nascar racet minstens tot 2030 in Europa

Start American Festival Nascar Finals Elite 1
Start American Festival Nascar Finals Elite 1
Net voor aanvang van de traditionele seizoensfinale op Circuit Zolder heeft Team FJ, de organisatie van de NASCAR Whelen Euro Series, een nieuwe, tienjarige samenwerking aangekondigd met de NASCAR. De Amerikaanse bolides zullen nog minstens tot en met 2030 aan het werk te zien zijn op de Europese circuits.
  • Powercars
De NASCAR Whelen Euro Series verscheen voor het eerst in Europa in 2013 en is dus aan zijn zevende seizoen toe. Het begon allemaal met één categorie en zonder Circuit Zolder, dat pas twee jaar later zijn intrede maakte op de kalender. Intussen is het kampioenschap uitgegroeid tot een van de vaste waarden, met ook dit seizoen weer een handvol Belgische rijders en team op de startgrid in Elite 1 en Elite 2.

NASCAR Whelen Euro Series
NASCAR Whelen Euro Series
"Onze volledige organisatie is in de wolken en erg trots om de contractverlenging te kunnen aankondigen nog voor het huidige contract is afgelopen", spreekt Jérome Galpin, Voorzitter van de NASCAR Whelen Euro Series. "Acht jaar geleden hadden we nooit durven dromen dat ons kampioenschap deze omvang zou nemen, maar vandaag stellen we vast dat er nog altijd een enorm potentieel bestaat."

Foto's: Geert Franquet, ​NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 4 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival NASCAR Finals.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons