van der Horst

Tours: Elite 2: race 2: Denis Dupont wint opnieuw - Stienes Longin tweede

Denis Dupont
Denis Dupont
Denis Dupont (RCP-Marc VDS Racing) zal het weekend niet licht vergeten, bij zijn debuut op een ovaal piste won hij beide races. Ook Stienes Longin (PK Carsport) liet weer een goede indruk achter, na een vierde plaats zaterdag bij zijn eerste race ooit in een NASCAR bolide, werd de Leuvenaar op zondag tweede na Dupont lange tijd onder druk gezet te hebben. Ook Maxime Dumarey (PK Carsport) had zicht op minimum een podiumplaats, maar hij raakte verwikkeld in een crash. Hij finishte alsnog als zesde, voldoende om de leiding in het kampioenschap te behouden.
f2c6d0a0c00ed46ceda2ef101b52f0fb9830263a.jpg
Dupont vatte de race aan van op de pole, maar verloor kort na de start twee plaatsen aan Marsilio Canuti (DF-1 Racing by 66) en Gianmarco Ercoli (CAAL Racing). Hij maakte echter gebruik van het dubbelen van de achterblijvers om terug vooraan aansluiting te vinden en profiteerde van een aanrijding tussen beide Italianen om de leiding te nemen. Dupont moest echter nu rekening houden met een sterk oprukkende Stienes Longin, maar net toen Longin zich klaarmaakte om een aanval in te zetten werd de race tengevolge van een zoveelste crash geneutraliseerd in de laatste ronde.

Marçal Melo (Brazil Team) pakte met de derde plaats zijn eerste podium in de NASCAR Series. Philipp Lietz (TB Renauer Motorsport) en Alex Fabiano (Brazil Team) eindigden vierde en vijfde. Maxime Dumarey pakte de zesde plaats, maar kon beter geëindigd zijn als hij niet gehinderd was bij een crash. Leonard Vernet (TFT-Red Line) plaatste zich als zevende voor Eric Van de Vyver (VdeV Sport).

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 6 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons