van der Horst

Valencia: Alon Day pakt eerste pole

Alon Day - PK Carsport
Alon Day - PK Carsport
De Valencia Super Speedweek op het Circuit Ricardo Tormo telt niet minder dan vier races voor zowel de deelnemers in de PRO-klasse als die in EuroNASCAR 2 van de NASCAR Whelen Euro Series. Na de vrije trainingen vond al een eerste kwalificatiesessie plaats op donderdag. De pole ging in beide klassen naar de puntenleider, want net als in de vrije oefensessies ging de besttijd naar PK Carsport-rijder Alon Day, terwijl Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport) dan weer primus was in EuroNASCAR 2.
Alon Day - PK Carsport
Alon Day - PK Carsport
Day was niet enkel supersnel, hij wist daarnaast ook zijn banden te sparen door maar zeven ronden nodig te hebben om een tijd van 1:40.764 neer te zetten. Opvallend, tweevoudig kampioen Day stond nooit eerder op pole in Valencia. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) klokte de tweede chrono op 0.485 seconde van de referentietijd van Day. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) herpakte zich na tegenvallende vrije trainingen eerder op de dag en zette de derde tijd op de tabellen. Lasse Soerensen (DF1 Racing) reed de vierde tijd. De derde startrij kleurt volledig Belgisch met de vijfde chrono voor Stienes Longin (PK Carsport) en de zesde voor Marc Goossens (CAAL Racing). Opvallend was ook de negende tijd van debutant Olivier Hart (Hendriks Motorsport).

Vittorio Ghirelli - Hendriks Motorsport
Vittorio Ghirelli - Hendriks Motorsport
Bij de EuroNASCAR 2 was Vittorio Ghirelli de snelste voor teamgenoot Martin Doubek en Vladimiros Tziortzis (Alex Caffi Motorsports). Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) worstelde met de afstelling van zijn wagen en kwam ditmaal niet verder dan een vierde tijd. Nicholas Risitano (Solaris Motorsport) rondde de top vijf. Dylan Derdaele (CAAL Racing) sloot de kwalificatie af met de achtste tijd, één plaats achter Julia Landauer (PK Carsport). Simon Pilate (Feed Vict Racing) haalde net de top tien.

Vrijdag worden er al drie races afgewerkt, twee in EuroNASCAR 2 en één voor de PRO klasse

--- RESULTATEN KWALIFICATIES EURONASCAR PRO (pdf) ---

--- RESULTATEN KWALIFICATIES EURONASCAR 2 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons