van der Horst

Valencia: Dubbel voor Vilariño - Podium voor Longin en Hezemans

Nicholas Risitano - Racers Motorsport Chevrolet Camaro
Nicholas Risitano - Racers Motorsport Chevrolet Camaro
Na zijn comeback-zege gisteren, heeft Ander Vilariño ook de tweede Elite 1-race van het NASCAR Whelen Euro Series openingsweekend 2019 gewonnen. Even lag Stienes Longin op kop, maar bij herstart na een startcrash werd hij naar P2 verwezen. Alon Day en Loris Hezemans volgden, maar de Nederlander wist de regerende kampioen te passeren en reed zo naar zijn eerste podium van het pas gestarte seizoen 2019 en tevens de winst in de junior-rangschikking.
Ander Vilariño - Racing Engineering
Ander Vilariño - Racing Engineering
Vilariño startte het seizoen dus zoals Day vorig jaar deed: met een dubbelzege en dat belooft voor het verdere verloop van het seizoen. Bovendien komt de wederoptredende Spanjaard uit voor Racing Engineering, dat dit weekend voor het eerste in actie kwam in het kampioenschap. Marc Goossens leek het ganse weekend wat snelheid te missen, maar beperkte de schade ietwat te finishen en in race 2 de punten van de elfde plaats te sprokkelen. Sebastiaan Bleekemolen moest de Kempenaar voorlaten. De snelste ronde kwam overigens op naam van Hezemans.

In de Elite 2 race, die eerder op de dag werd verreden, wist Andre Castro ditmaal wel een podium te pakken - alsook de zege in de Rookie cup. Gisteren ontnam Myatt Snider zijn landgenoot nog een zekere zege in de allerlaatste bocht, maar vandaag was het dus wel raak voor de PK Carsport-rijder. De zege ging ietwat verrassend naar Nicholas Risitano - voor het eerst in zijn carrière. Gisteren moest de Italiaan nog de handdoek werpen met een stukke motor. Teamgenoot Vittorio Ghirelli mocht overigens met de bronzen plak huiswaarts. Bert Longin lag in stijd voor de laatste podiumplaats, tot hij - net als gisteren - in de eindfase uit de race getikt werd. Het zat niet mee voor Longin senior dit weekend, zo veel is zeker. Jerry De Weerdt rondde top tien algemeen en pakte een klinkende zege in de Legend Trophy, terwijl Eric De Doncker mee op het klassepodium mocht. Myatt Snider was auteur van de snelste chrono.

De volgende meeting vindt plaats in Italië. Over precies één maand trekt het EK namelijk opnieuw naar Franciacorta.

Uitslag volgt...

Foto: Stéphane Azemard - NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 14 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons