van der Horst

Valencia: PK Carsport-rijder Castro verliest zege in laatste bocht, Maggio bedankt (+ Video)

Maggi Giorgio - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Maggi Giorgio - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Giorgo Maggi heeft de Elite 2-seizoensopener van de NASCAR Whelen Euro Series in het Spaanse Valencia gewonnen. Tot in de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde leek Andre Castro op weg naar de zege. Maar de jonge Amerikaan, die in 2019 de kleuren van het Belgische PK Carsport verdedigt in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 klasse, werd in de laatste remzone rondgetikt door een opportunistisch manoeuvre van landgenoot Myatt Snider (zie video lager). Snider dook in een gat dat er niet was, waarna beide heren een zekere podiumplaats zagen verdampen. Maggi bedankt en pakte zo zijn eerste algemene zege en triomfeerde ook bij de rookies.
Na Maggi in de Ford Mustang van het Nederlandse Hendriks Motorsport, volgde Vittorio Ghirelli - eveneens een rookie - en Martin Doubek. Ook de zusterwagen van PK Carsport kende een teleurstellende slot. De voor de gelegenheid wederoptredende Bert Longin ontweek de valkuilen en streed met de top 10, tot hij na een herstart op twee ronden van het einde in de rondte ging.

Mirco Schultis pakte de zege in de Legend Trophy, maar er was wel een Belgisch overwicht op dat podium met Eric De Doncker op P2 en Jerry De Weerdt op de laatste podiumtrede.

Snider mag morgen voor race 2 wel vanaf pole vertrekken, met naast hem grote rivaal Andre Castro.

--- Uitslag race 1 Elite 2 EK NASCAR Valencia 2019 (pdf) ---

Update

Enkele rijders, waaronder Myatt Snider, kregen een sanctie.

--- Gereviseerde uitslag race 1 Elite 2 EK NASCAR Valencia 2019 (pdf) ---

Bekijk de beelden van de race - inclusief het incident vanaf 50:40 - hieronder.
 Foto: Stéphane Azemard - NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 13 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons