van der Horst

Valencia: Vilariño op pole bij comeback na straf Day

Ander Vilariño - Myatt Snider - Racing Engineering - Ford Mustang
Ander Vilariño - Myatt Snider - Racing Engineering - Ford Mustang
Ander Vilariño mag vanaf de pole positie vertrekken bij de eerste Elite 1 NASCAR race van het seizoen 2019 op het circuit van Valencia. Voor zijn thuispubliek klokte Vilariño de tweede chrono, na een ogenschijnlijk oppermachtige Alon Day, maar de regerend kampioen zag zijn beste chrono uit de super pole geschrapt worden voor het niet-respecteren van de limieten van de piste en viel terug tot P3 - net achter Lucas Lasserre. Stienes Longin was de beste Belg op de vierde plaats, hij hield kersvers teamgenoot Nicolò Rocca af met slechts 5 duizendste seconde. Braxx Racing-merkgenoot Alex Sedgwick start mee op rij drie en Marc Goossens kwam niet verder dan P15 na een bestraffing, terwijl Eric De Doncker als 25e afklopte in het meer dan dertig bolides tellende deelnemersveld.
In Elite 2 staat er voor de openingsmanche van het EK NASCAR op pole een debuterende... Amerikaan! Myatt Snider hield Giorgio Maggi af met twee tiende, terwijl Andre Castro zijn PK Carsport-bolide naar de tweede rij stuurde. De Racing Engineering Ford Mustang #48 pakt dus voor de beide manches de pole positie. Bert Longin zag zijn chrono afgenomen worden en start vanop rij vijf, die met Eric De Doncker overigens volledig Belgisch kleurt. Jerry De Weerdt sloot als 27e af.

Opvallend hoe bij de Elite 1 Superpole enkel Alex Sedgwick sneller ging dan bij de kwalificaties, terwijl bij de Elite 2-sessie alleen de top 3 - allemaal Rookies overigens - een tijdsverbetering noteerde ten opzichte van de kwalificaties. De Elite 1 race begint om 13:30, terwijl de Elite 2-rijders rond de klok van 17:00 volgas gaan.

--- Uitslag kwalificaties Elite 1 EK NASCAR Valencia 2019 (pdf) ---
--- Uitslag kwalificaties Elite 2 EK NASCAR Valencia 2019 (pdf) ---

Foto: Stéphane Azemard/NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 13 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons