Venray: Stienes Longin zet perfect seizoen verder met nieuwe zege!

Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 - Raceway Venray
Stienes Longin heeft vandaag op de Nederlandse Raceway Venray zijn titelambities nogmaals kracht bijgezet. Onze jonge landgenoot kwalificeerde zich dit seizoen niet enkel voor alle vier de races op de eerste rij, hij trok ook in elke confrontatie het laken naar zich toe door als overwinnaar over de meet te rijden. Na 58 ronden racen op het 880 meter lange ovaal mocht hij ook op maandagnamiddag het hoogste schavotje betreden, al moest hij daarvoor wel vijf startprocedures overleven. Ricardo Geltrude en Thomas Ferrando ontzegden in de absolute slotfase Gabriele Gardel nog een podium.
Tot viermaal toe haalde de wedstrijdleiding de gele vlag boven en tot viermaal toe wist Stienes Longin het veld perfect aan te voeren. Tijdens de voorlaatste herstart had de als vierde gestarte Gabriele Gardel de tweede plaats ingenomen, maar toen het veld bij de laatste herstart voor één ronde werd losgelaten, verslikte de Zwitser zich en viel hij terug tot een vierde plaats. Weg dubbel voor PK Carsport, temeer omdat de wedstrijdleiding voortijdig het zwart-wit geblokt bovenhaalde. "Omdat de wedstrijd reeds te lang uitliep wegens de vele incidenten", liet Autosport.be optekenen na afloop.

De volgende meeting wordt verreden aan de overkant van het Kanaal op 11 & 12 juni te Brands Hatch.

--- Uitslag Race 2 Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Venray 2016 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 16 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Venray Raceway (oval).