van der Horst

Nascar Whelen Euro Series: Jerry De Weerdt is er klaar voor

Jerry De Weerdt - Ford Mustang Nascar BRASS Racing
Jerry De Weerdt - Ford Mustang Nascar BRASS Racing
Tijdens het weekend van 25 & 26 april wordt in het Spaanse Valencia op het circuit Ricardo Tormo de Nascar Whelen Euro Series 2015 op gang geschoten. Deze Series mogen in België op heel wat bijval rekenen en de finales worden begin oktober verreden op Circuit Zolder. Nogal wat Belgische teams en piloten tekenen paraat, waaronder ook Jerry De Weerdt die met zijn eigen BRASS Racing Team een volledig kampioenschap aansnijdt met de Ford Mustang.
Jerry De Weerdt - Ford Mustang Nascar BRASS Racing
Jerry De Weerdt - Ford Mustang Nascar BRASS Racing
Vorig seizoen zagen we De Weerdt reeds enkele malen aan het werk, maar komend seizoen wordt het menens. De ganse infrastructuur van BRASS Racing is hertekend en wordt professioneler. Er werd ondermeer een grotere garage en dito trailer en tent aangeschaft. De BRASS-rijder krijgt nu ook officiële steun van Roush Performance, de officiële tuner van de Ford Mustang en die ook over een eigen race en Nascar Team beschikt in de States. Voor de Belgische klanten werkt Roush Performance via Highway-express.be. Deze brengen in 2015 trouwens een nieuwe geëvolueerde Ford Mustang straatversie op de markt.

Deels via de steun van Roush en tal van andere trouwe sponsors Fuchs, Begetube, Frankische en Ivar zal Jerry De Weerdt zodoende zijn Ford Mustang de sporen geven.

Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt: “Zoals de zaken er momenteel voor staan zal ik zowel in Elite 1 als in Elite 2 aan de start staan. Ik rij dus vier manches per weekend. Tenzij er zich nog een potentiële kandidaat aankondigt inzake het zitje in Elite 2. We hebben het volledige team zodanig geherstructureerd dat we er gerust nog een tweede auto kunnen bijnemen. Momenteel zijn we hard aan het timmeren om het team verder te laten evolueren om op termijn nog een tweede Mustang op de piste te brengen. Indien er zich niemand meer aanmeldt zal ikzelf dus vier manches rijden per weekend en ik zal dus het dubbele aantal kilometers verorberen dan de concurrentie. Zodoende kan ik mezelf ook wat bijschaven en aan snelheid winnen”.

Foto's; BRASS Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Nascar Whelen Euro Series op zondag 12 april 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons