van der Horst

Brands Hatch: Gabillon op pole - Longin beste Belg - Deflandre ex aeqo op pole in Elite 2

Frédéric Gabillon - RDV Compétition Toyota Camry
Frédéric Gabillon - RDV Compétition Toyota Camry
Frédéric Gabillon heeft zijn eerste pole van het NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2018 beet, de 12e uit zijn carrière. De Fransman hield op het Brands Hatch Indy circuit in zijn RDV Compétition Toyota Camry met vijf duizendste Gianmarco Ercoli af. De Italiaan werd gevolgd door regerend kampioen Alon Day, die na zijn diskwalificatie in Italië wegens gesjoemel met de ophanging, voor de tweede maal dit seizoen een pole aan zich ziet voorbijgaan en dat met slechts 21 duizendste marge. Loris Hezemans start mee vanaf rij 2, met net achter hem Stienes Longin en Marc Goossens. Anthony Kumpen start, na zijn dubbele pole vorig jaar, een rij verder op P8, terwijl Bert Longin bij zijn wederoptreden met een 24e tijd de superpole niet haalde in de #1 Alex Caffi Motorsport Ford Mustang.
Een (voorlopig) Belgisch succesje was er wel in Elite 2, waar Guillaume Deflandre zijn eerste pole pakte met exact dezelfde chrono als Felipe Rabello voor PK Carsport. Deflandre zette zijn tijd echter eerst en dus start de Braziliaan naast de polesitter. Dumarey, polesitter vorig jaar, start op P6. Jerry De Weerdt pakte de Legend-pole en start vanaf rij 8, één rij voor zijn beide Rookie-teamgenoten Pedro Bonnet en Tom Boonen. Maxim Pampel (P21) had de twijfelachtige eer om zijn #7 Belgium Driver Academy Chevrolet SS in de muur te parkeren bij het aanremmen naar Graham Hill Bend, waardoor de kwalificaties voortijdig werd stopgezet met de rode vlag.

De Elite 1-race start om 14:50 Belgische tijd, terwijl de Elite 2-rijders in actie komen om 18:15.

--- Uitslag kwalificaties Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2018 (pdf) ---
--- Uitslag kwalificaties Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2018 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 9 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American SpeedFest.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons