van der Horst

Franciacorta: PK Carsport pakt dubbel

PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport heeft zijn eerste dubbel van het seizoen beet. Het Limburgse team had eerder vandaag al de eerste rij voor de Elite 2 race op de Autodromo Di Franciacorta veroverd en poleman Felipe Rabello hield uiteindelijk de ganse race teamgenoot Guillaume Dumarey achter zich. Voor Rabello was het de derde zege uit zijn carrière, na de dubbel in Venray vorig jaar en tevens de eerste triomf onder de vlag van PK Carsport. Rookie Florian Venturi bleef Guillaume Deflandre de baas voor de laatste podiumtrede. Jerry De Weerdt triomfeerde in de Legend-klasse, nadat hij bij de Eite 1-race genoegen moest nemen met P4 in Challenger.
  • Hamofa Performance
Felipe Rabello - PK Carsport
Felipe Rabello - PK Carsport
Rabello, die vanmorgen zijn eerste NASCAR-pole veroverde, toonde zich zeer opgetogen na zijn zege. "De wagen voelde goed aan, maar het was zeker geen eenvoudige race. Ik moest constant de druk erop houden en pushen tot de laatste ronde. Morgen verwacht ik opnieuw een felle strijd. Ik zal vanaf de derde plaats starten en ik hoop voorop te geraken en dat zo te houden tot aan de meet." Verder merken we nog het podium van Pedro Bonnet op in de Rookie-klasse; de Limburger eindigde op een knappe tweede plaats na Nicholas Risitano en hield zijn acht directe concurrenten achter zich.

Guillaume Dumarey start de tweede race, morgen om 11.00u, vanaf de pole positie en hij krijgt een land- én naamgenoot naast zich: Guillaume Deflandre.

--- Uitslag EURO NASCAR Franciacorta 2018 - Elite 2 Race 1 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franciacorta.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons