van der Horst

Le Mans: Anthony Kumpen, Maxime Dumarey en PK Carsport kampioen!

PK Carsport - Kampioen 2014
PK Carsport - Kampioen 2014
Met een overwinning en een tweede plaats tijdens het slotweekend van de Nascar Whelen Euro Series in Le Mans wist Anthony Kumpen de Nascar Whelen Euro Series-titel in de Elite 1-divisie te veroveren. Bert Longin en Maxime Dumarey hielpen mee voor het perfect seizoenseinde voor PK Carsport, want ook de teamstitel en de kroon in Elite 2 werden mee naar België gebracht.
“Tuurlijk ben ik ontzettend blij met deze titel”, stelde Kumpen in een eerste reactie. “Als eerste Belg, en tweede Europeaan ooit, een officiële Nascar-titel veroveren is niet niks. Niet vergeten dat dit voor ons PK Carsport team pas het eerste seizoen in dit kampioenschap is. We waren het hele seizoen lang competitief en deze titel is dan ook een meer dan passende beloning.”

Kumpen krijgt nog een extraatje, want als nieuwe kampioen wordt hij nu uitgenodigd om één of meer races in de Amerikaanse Nascar af te werken. ‘Waar ik precies zal rijden zal allicht worden beslist half december, als ik naar Charlotte trek voor de grootse Nascar-prijsuitreiking,’ geeft Kumpen nog mee.

Anthony Kumpen kampioen NWES 2014
Anthony Kumpen kampioen NWES 2014
Dat het behalen van de Europese titel niet eenvoudig was, bleek uit het verschil in de eindstand: Kumpen en uittredend kampioen Vilarino werden slechts door één punt gescheiden. ‘Na mijn overwinning in de eerste race op zaterdag had ik nog één punt achterstand op Vilarino’, doet Kumpen het relaas. ‘Maar omdat de Spanjaard op zondag van op pole vertrok en na de eerste ronde nog aan de leiding lag, kreeg hij twee punten extra. Dat betekende dat ik twee plaatsen voor hem moest weten te finishen om de titel te veroveren. In de vijfde ronde wist ik Vilarino de tweede plaats te ontfutselen en volgde Frederic Gabillon in mijn spoor. Die volgorde konden we tot het eind bewaren, de titel was binnen.’

Het hielp ook dat Bert Longin ondertussen Vilarino onder druk hield en de Spanjaard de handen vol had aan het verdedigen van zijn vierde plaats. Longin was goed op weg om zijn prestatie van de eerste race – vijfde – minstens te evenaren, maar werd er in de laatste bocht naastgetikt. Zo werd Longin uiteindelijk zevende.

‘Niet echt belangrijk’, glimlachte de Leuvenaar. ‘Dit weekend ging het er helemaal om Anthony aan de titel te helpen. Daar heb ik dan ook alles voor gedaan. Ik ben zelf ook best tevreden over mijn seizoen, al kreeg ik wel mijn deel van de pech te verwerken. Ik denk niet dat ik Anthony had kunnen bedreigen, maar zonder de motorpech en die twee keer dat ik brutaal van de baan werd getikt had ik al snel 40 of 50 punten meer kunnen scoren en misschien wel derde kunnen eindigen in het kampioenschap. Maar goed, dit eerste seizoen was een fantastische ervaring en volgend jaar kunnen we ook in het Nederlandse Venray en in Zolder racen. Ik kijk er nu al naar uit.’

Het feestje van PK Carsport werd nog een beetje uitgebreid door de uitstekende prestaties van Maxime Dumarey, die in de Elite 2-divisie met de titel ging lopen. Onder meer door een nieuwe podiumplaats ging de Oost-Vlaming  zijn naaste concurrenten ruim vooraf in de eindstand. De zege in de laatste race van het Elite 2-seizoen ging trouwens ook naar een PK Carsport-bolide: Gabriele Gardel ging met de #11 Chevrolet als eerste over de streep. Meteen ging PK Carsport ook met de teamtitel lopen, de kers op de taart van wat een meer dan geslaagd eerste seizoen in de Nascar Whelen Euro Series mag worden genoemd.

PK Carsport pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op maandag 13 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons