van der Horst

Magione: Elite 1: Rocca primus op natte piste - Longin net geen podium

Nicolò Rocca - Caal Racing Chevrolet SS
Nicolò Rocca - Caal Racing Chevrolet SS
Nicolò Rocca heeft vandaag de laatste race van de Nascar Whelen Euro Series semifinals in Magione gewonnen. Doordat een regenbui voor de start de piste blank zette, startten een aantal rijders uit de pitlane, waaronder Bert Longin, nadat zij regenrubber lieten monteren. Een zestal wagens, waaronder deze van Jerry De Weerdt en Eric De Doncker, verschenen bovendien niet op de startgrid, waardoor deze slechts een goede zes rijen dik was.
Bij de start ging het reeds goed fout voor zowel regerend Nascar Whelen Euro Series-kampioen Anthony Kumpen als tweevoudig titelwinnaar Ander Vilariño. Beide heren belandden in de grindbak, konden hun weg verderzetten, maar kampen voor de zege was meteen uitgesloten. Cheever had de beste start genomen en bezette de leidersplaats, voor latere winnaar Rocca. De gok voor regenbanden bleek goed uit te draaien voor onder meer Bert Longin en Romain Iannetta gezien beide heren zich op relatief korte tijd riching de kopgroep konden werken.

Voorbijsteken is evenwel zo moeilijk op de Autodromo dell'Umbria en dus bleven de posities vooraan grotendeels onveranderd met Cheever voor Rocca, Renauer, Iannetta, Balistreri, Longin, Vilarino, Gabillon, Tiroch en Gdovich. Op enkele ronden van het einde kregen we zowaar een leiderswissel, wanneer Eddie Cheever plots van de kop verdween en Rocca de eerste plaats in zijn thuisrace erfde. Gabillon wist zich echter voorbij Longin en Renauer te wurmen richting het podium, maar toen Balistreri enkele ronden later terugviel, schoof Longin wederom op richting P4, weliswaar op een tiental tellen van de laatste podiumtrede.

Vilariño trachtte de kloof met Longin nog te dichten, maar de Vlaams-Brabander zou standhouden en uiteindelijk net naast het podium de race afsluiten. Boucenna, die als zesde afsloot na Vilariño, zou later nog uit de top tien tuimelen na een bestraffing van 25 seconden; het equivalent van een drive through-penalty in de laatste ronde. Hierdoor schoof Anthony Kumpen op naar de tiende plaats, maar de strijd om een tweede opeenvolgende Nascar Whelen Euro Series-titel lijkt voor de Limburgse veelwinnaar gestreden.

De volgende afspraak is de seizoensafsluiter te Circuit Zolder op 3 en 4 oktober 2015; See you in Zolder!

--- Uitslag Race 2 Elite 1 Nascar Whelen Euro Series Magione 2015 (pdf) ---

Foto: Nascar Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 13 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magione.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons