Magione: Elite 2: Ferrando wint - Stienes Longin tweede

Thomas Ferrando - Knauf Racing Team Ford Mustang
Net als bij de Elite 1-race eerder vandaag, was het de polesitter die uiteindelijk op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen. Ferrando had het evenwel niet onder de markt, maar pakte dankzij zijn overwinning ook de koppositie in de tussenstand. PK Carsport bewees wederom bij de pinken te zijn, met Stienes Longin op een uitmuntende tweede plaats, terwijl Rookie Bart Van Haeren als vijfde aantikte.
De start van de eerste Elite 2-race werd getekend door een neutralisatie na een contact tussen Renauer en Malcharek. Met eerstgenoemde uit de race, lag de weg open voor de concurrentie om terrein goed te maken in het kampioenschap. Na enkele ronden werd de safety car van de piste gehaald, waarna Stienes Longin, na een kanonstart van P7 naar P3, de tweede plaats ontfutselde van Tineo Arroyo. Als enkele ronden later ook kampioenschapsleider Gianmarco Ercoli uit de wedstrijd valt, ruikt Ferrando zijn kans om de leidersplaats in de tussenstand over te nemen van zijn Italiaanse collega. Vooraan veranderen de posities niet meer, al kreeg Stienes Longin het nog even warm toen Tineo Arroyo kwam opzetten, maar de jonge Vlaams-Brabander kon alle aanvallen afweren. Zijn debuterende PK Carsport-teamgenoot Bart Van Haeren wist drie ronden voor het einde wel door te stoten naar de vijfde plaats ten koste van Philipp Lietz, de derde in de tussenstand.

Net als in het Elite 1-veld, wist Jerry De Weerdt als twaalfde te finishen, meteen goed voor nog maar eens een podium in de klasse. Eric De Doncker werd als zeventiende geklasseerd, terwijl Guillaume Deflandre de meet niet zag.

Morgen, zondag, om 10.30 rijden de heren uit de Elite 2-klasse hun tweede race van de Nascar Whelen Euro Series semifinals op de Autodromo dell'Umbria te Magione. Dankzij zijn snelste ronde start racewinnaar Thomas Ferrando op pole, met naast zich niemand minder dan Bart Van Haeren!