van der Horst

Nascar Whelen Euro Series past sportief reglement aan

NASCAR Whelen Euro Series @ Circuit Zolder
NASCAR Whelen Euro Series @ Circuit Zolder
Een sterk aangepaste kalender en de nog steeds geldende restricties wegens de coronapandemie, hebben de organisatie van de NASCAR Whelen Euro Series er toe aangezet om enkele wijzigingen door te voeren aan het sportief reglement van de serie. Zo bestaat er nu de mogelijkheid om een raceweekend af te werken over slechts 2 dagen, met de EuroNascar 2 op zaterdag en de EuroNascar Pro op zondag. Ook het aantal teamleden per wagen wordt ingeperkt en alle briefings gebeuren digitaal.
NASCAR Whelen Euro Series @ Circuit Zolder
NASCAR Whelen Euro Series @ Circuit Zolder
Het nieuwe raceweekend format bestaat er in dat de deelnemers aan de EuroNascar 2 zowel de vrije training, de kwalificaties als de twee races afwerken op de zaterdag waarna de zondag gereserveerd blijft voor de deelnemers aan de EuroNascar Pro, die dan een identiek programma afwerken. De openingsmanche te Vallelunga zal als eerste dit nieuwe format toepassen. Voor de manche in Zolder grijpt men terug naar het klassieke tijdsschema over drie dagen.

Er wordt dit jaar geen schrapresultaat in aanmerking genomen en alle 10 resultaten van het seizoen 2020 tellen dus mee voor het kampioenschap. Enkel bij de finales te Barcelona worden er dit jaar dubbele punten toegekend. Ook wordt de situatie van de coronapandemie voor iedere manche geëvalueerd en worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen in overleg met de lokale instanties. Tot slot wordt eveneens het al dan niet toelaten van fans raceweekend per raceweekend geëvalueerd.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 2 september 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons