van der Horst

NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2017 start dit weekend te Valencia

PK Carsport - Chevrolet SS NASCAR
PK Carsport - Chevrolet SS NASCAR
De editie 2017 van de NASCAR Whelen Euro Series wordt dit weekend op gang geschoten in het Spaanse Valencia. Het kampioenschap wordt over zes weekends betwist waarvan de finale opnieuw plaats vindt op het circuit van Zolder. Een van de opmerkelijkste nieuwigheden voor dit seizoen is de introductie van een nieuw koetswerk, naast dat van de Chevrolet SS en de Ford Mustang kan men nu ook kiezen voor dat van de Toyota Camry.
PK Carsport - Chevrolet SS #11
PK Carsport - Chevrolet SS #11
Opnieuw zal de startgrid goed gevuld zijn zowel in de Elite 1 als de Elite 2 en telt rijders uit 14 verschillende landen. In de Elite 1 klasse zal Anthony Kumpen proberen om zijn titel te verlengen, bij PK Carsport krijgt hij het gezelschap van Elite 2 kampioen Stienes Longin. Zijn grootste concurrent wordt misschien wel weer Frederic Gabillon die uitkomt voor RDV Competition, maar ook Alon Day (CAAL Racing) wordt opnieuw een taaie klant voor de titel. CAAL Racing kan verder ook rekenen op Freddy Nordstrom en Salvador Tineo Arroyo. Knauf Racing is er ook weer bij ditmaal met Thomas Ferrando en Wilfried Boucenna. Racers Motorsport zet drie Mustang’s in voor Gianmarco Ercoli, Dario Caso en Alessandro Ciompi. Alex Caffi Motorsport slaagde er in om oud GP2 en Indy rijder Rodrigo Gonzalez te strikken, hij vervoegt bij het Italiaanse team Borja Garcia. DF1 Racing haalde  Christophe Bouchut terug en Scuderia Giudici en Renauer Motorsport houden het op een Mustang voor respectievelijk Claudio Giudice en Peter Gross. Ons land wordt naast PK Carsport vertegenwoordigd door Braxx Racing, dat naast teameigenaar Jerry De Weerdt opnieuw rekent op Marc Goossens en Motorsport 98 dat een Mustang voor Eric De Doncker inzet. We tellen bij de start van het seizoen ook twee nieuwe teams, Mishumotors en Dog Racing.

Braxx Racing - Ford Mustang Nascar
Braxx Racing - Ford Mustang Nascar
In de Elite 2 klasse tellen we vele nieuwe rijders gezien vele piloten naar de Elite 1 klasse promoveerden. Gezien zijn ervaring in de serie vertrekt Thomas Ferrando als favoriet voor de titel. PK Carsport doet het met Guillaume Dumarey en de Duitser Justin Kunz. Andere rijders waar rekening moet mee gehouden worden zijn Marconi Abreu, Maciej Dreszer, Felipe Rabello, Arianna Casoli Mirco Schultis alsook onze landgenoten Jerry De Weerdt en Eric De Doncker. Voor het eerst wordt ook de Elite Club georganiseerd, een divisie die nieuwe rijders toelaat kennis te maken met de NASCAR bolides. Acht rijders schreven zich in voor deze klasse.

Foto's: Ronald Janssens & Longin
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 7 april 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons