van der Horst

Magione: Day (Elite 1) en Ferrando (Elite 2) pakken pole

Alon Day - Caal Racing Chevrolet SS
Alon Day - Caal Racing Chevrolet SS
Alon Day heeft in het Italiaanse Magione de toon gezet door maar liefst tweemaal een nieuw ronderecord te laten noteren tijdens de kwalificaties en de superpole, terwijl hij ook tijdens de beide vrije trainingen zijn Caal Racing Chevrolet SS #54 bovenaan de tijdstabellen parkeerde. De Israëliër pakte zo verdiend de pole, voor titelpretendenten Rocca, Cheever, Vilariño en Kumpen. Een gelijkaardig verhaal in Elite 2, waar Thomas Ferrando in zowel de kwalificaties als de superpole primus was. Nieuwkomer Bart Van Haeren wist door te stoten naar de superpole en start op een verdienstelijke vijfde rij.

Elite 1

Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Alon Day pakte nog geen enkele pole dit jaar, maar het overwicht waarmee hij de kwalificaties domineerde, was sprekend. Longin haalde met een twaalfde chrono nipt de superpole sessie, terwijl De Doncker en De Weerdt in de kwalificaties strandden; niet onverwacht voor laatsgenoemde gezien hij zich focust op de Elite 2-klasse waar hij nog steeds in de running is voor de Gentlemen-kroon. Waar Alon Day tijdens die kwalificaties al het ronderecord scherper had gesteld, deed hij er in de superpole nog een schepje bovenop 1:13.485 is de nieuwe referentiechrono; een tiende sneller dan de besttijd van Nicolò Rocca. Cheever en Vilariño strandden op een halve tel, net voor het PK-Carsport duo met respectievelijk Anthony Kumpen en Bert Longin.

--- Uitslag Kwalificaties Elite 1 Nascar Whelen Euro Series Magione 2015 (pdf) ---
--- Uitslag Superpole Elite 1 Nascar Whelen Euro Series Magione 2015 (pdf) ---

Elite 2

Bart Van Haeren - PK Carsport Chevrolet SS
Bart Van Haeren - PK Carsport Chevrolet SS
In de Elite 2-klasse domineerde Ferrando tijdens de kwalificaties, al pakte hij slechts nipt de pole in de superpole; met 38 duizendste hield de Fransman uiteindelijk Salvador Tineo Arroyo af. Van Haeren klokte een vijfde plaats in de kwalificaties, ruimschoots voldoende voor een ticket voor de superpole; idem als Stiens Longin (achtste). Eric De Doncker strandde als zestiende; twee plaatsjes beter dan Guillaume Deflandre, terwijl Jerry De Weerdt vanwege een slechte positie op de baan door het drukke verkeer, geen snelle chrono lukte en de top 20 rondde. In de superpole was het Florian Renauer die als derde aantikte, na poleman Ferrando en Tineo Arroyo. Longin start als zevende, Van Haeren als tiende.

--- Uitslag Kwalificaties Elite 2 Nascar Whelen Euro Series Magione 2015 (pdf) ---
--- Uitslag Superpole Elite 2 Nascar Whelen Euro Series Magione 2015 (pdf) ---

De eerste race van Elite 1 begint om 13.00, terwijl de heren piloten uit Elite 2 om 17.30 aan de bak kunnen.

Foto: Nascar Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 12 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magione.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons