van der Horst

NASCAR Xfinity: Geen loon naar werk voor Anthony Kumpen en Stienes Longin

Anthony Kumpen - Precision Performance Motorsports Camaro
Anthony Kumpen - Precision Performance Motorsports Camaro
Anthony Kumpen betwistte afgelopen weekend te Daytona een wedstrijd in de NASCAR Xfinity series, een wedstrijd die hem aangeboden was door de organisatie van de NASCAR Whelen Euro Series na zijn titel in 2016. Kumpen kon het ritme van zijn tegenstrevers goed aan en had zicht op een plaats in de top vijftien, maar op het einde van de wedstrijd geraakte hij betrokken bij een van de vele incidenten die de wedstrijd kleurden en moest de handdoek in de ring gooien nadat zijn wagen oververhit raakte.
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Als beloning voor zijn titel in de NASCAR Whelen Euro Series kreeg Anthony Kumpen van de organisatie de kans om een NASCAR wedstrijd te betwisten in de Verenigde Staten. Kumpen, die eerder al in 2015 de oversteek maakte naar Amerika na zijn eerste titel in 2014, mocht ditmaal uitkomen in de NASCAR Xfinity series, de tweede divisie van de NASCAR en dat tijdens de Speedweek te Daytona. Kumpen kwam er uit op een Chevrolet Camaro van Precision Performance Motorsports.

Anthony Kumpen - Precision Performance Motorsports Camaro
Anthony Kumpen - Precision Performance Motorsports Camaro
De race zelf werd gekenmerkt door een groot aantal crashes en bij de laatste grote crash van de wedstrijd op 15 ronden van het einde raakte ook de wagen van Anthony Kumpen betrokken. De beschadigde bolide raakte oververhit en Kumpen kon niet anders dan zijn Camaro aan de kant te zetten. Uiteindelijk werd hij nog als 22ste geklasseerd. De race werd gewonnen door de Roush Fenway Racing Mustang van Ryan Reed, hij ging Kasey Kahne en Austin Dillon vooraf.



Stienes Longin
Stienes Longin
Stienes Longin, kampioen in de Elite 2 klasse van de NASCAR Whelen Euro Series was al eerder in actie gekomen in de States. Hij startte in de NASCAR Pro Late Model Series op de ovaal van New Smyrna en sloot zijn kwalificaties af op de veertiende plaats. Tijdens de race moest hij evenwel de handdoek werpen nadat hij een van de koplopers hinderde die hem trachtten te dubbelen en daarvoor uit de wedstrijd werd genomen.

Foto's: Anthony Kumpen & Stienes Longin



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 28 februari 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons