van der Horst

NASCAR Zolder: Alon Day pakt winst voor PK Carsport - Marc Goossens derde

Alon Day - PK Carsport
Alon Day - PK Carsport
De zege in de laatste race van de NASCAR Whelen Euro Series in Zolder dit weekend ging naar Alon Day in de PK Carsport Chevrolet. Stienes Longin mocht vanaf pole starten, maar na zes ronden nam de Israëliër het commando over. Van daaruit bouwde hij zijn voorsprong uit richting zijn eerste overwinning voor het Hasseltse team. Met Gianmarco Ercoli en Marc Goossens claimt CAAL Racing de overige podiumposities.
Terwijl men ditmaal voor het eerst dit weekend bij de NASCAR een normale start kon afwerken, nam Longin het voortouw op zijn ploeggenoot Day, al kon hij dit maar zes ronden volhouden. Eens Day voorbij was geraakt, kon Longin het tempo van Day niet volgen. De Leuvenaar werd al snel belaagd door Ercoli, die kwam aanklampen. Uiteindelijk liep het nog mis voor Longin nadat hij met remproblemen een fout maakte aan de Jacky Ickx-chicane en via het gras terug het circuit op reed, net achter Goossens, die ook niet een al te beste start kende en zich terug naar voren moest knokken, om alsnog als vierde te finishen. Loris Hezemans kende gisteren nog een rotdag, waarbij de Nederlander zijn hand bezeerde en als laatste over de meet bolde. Vandaag liep het allemaal beter voor de uittredend kampioen met een vijfde plaats als resultaat.

Winnaar van gisteren Lasse Sørensen moest als laatste van start gaan nadat zijn wagen teveel schade had opgelopen tijdens de EuroNASCAR 2-race in de ochtend. De Deen kon zich terug een weg naar voren knokken en eindigde op een negende plaats. Voor Jacques Villeneuve liep het minder goed af. De Canadees mocht vanaf een derde plaats starten, maar na een slechte openingsfase moest de ex-Formule 1 kampioen zijn wagen parkeren in de Villeneuve Chicane. Met deze uitslag mag Alon Day als leider richting Automotodrom Most trekken, waar op 14 en 15 november het kampioenschap te gast is.

Foto: Martijn Wouters



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons